Sueca exigeix a Foment la compensació econòmica per adequar la N-332 en Sueca

0
365

Sueca recorda al ministre de Foment la cessió de la N332 que queda pendent des de 2009

 

L’alcaldessa, Raquel Tamarit, exigeix al responsable de Foment la corresponent compensació econòmica d’1.200.000 euros per adequar la via i integrar-la a l’entorn urbà

        L’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, ha aprofitat l’ocasió de la visita del ministre de Foment, Íñigo de la Serna, a les obres de la variant de Cullera-Favara per reiterar la reivindicació de la cessió definitiva del tram de la N332 que travessa Sueca.

La màxima autoritat local, que ha acudit acompanyada pel regidor d’Urbanisme i Obres, Julio Serra, no ha perdut l’ocasió de recordar al responsable de Foment una demanda històrica del poble de Sueca per al qual la N332 significa una important barrera física amb implicacions importants en relació no només amb la continuïtat de l’estructura urbana, sinó també amb la segregació social.

En resposta, de la Serna ha al·ludit a les dificultats donades per l’escassa disponibilitat pressupostària, això no obstant, ha assegurat a les autoritats municipals que s’estudiarà la possibilitat de destinar una quantia concreta de la partida de reparació de vies públiques i infraestructures de carreteres per poder executar els projectes d’adequació i creació de rodones als encreuaments de la via amb el Carrer Corbera, l’Avinguda de Vilella, Carrer Sebastià Diego i l’Avinguda Mestre Serrano i a la rodona d’entrada a Sueca des de Cullera.

El passat mes de febrer, una delegació suecana es va reunir amb representants del Ministeri de Foment a Madrid per recordar al govern espanyol que la cessió de la via queda pendent des de la construcció de la variant. El consistori suecà va retreure a Madrid la resolució signada en 2009 per la mateixa ministra de Foment d’aleshores, Magdalena Álvarez, per la qual s’aprovava la cessió d’este tram de la carretera al municipi.

Sueca N-332 Min foment

La cessió comporta, segons estableixen les ordres ministerials, la corresponent contraprestació econòmica que ascendeix a vora 1.200.000 euros en l’actualitat, per adequar la via i integrar-la a l’entorn urbà. Des de la trobada, que va tenir lloc dos mesos enrere, el consistori suecà espera encara una resposta del govern espanyol.

A la visita a les obres han assistit també l’alcaldessa de Favara, Oro Azorín i l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, en mostra d’una posició conjunta de comarca davant la problemàtica en qüestió d’infraestructures, traslladant el seu malestar per la demora i la manca d’unes inversions adequades.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here