CCOO torna a demanar a Ribera Salud que deixe «d’intoxicar, manipular i generar confusió»

0
323

Hospital urgencies atencióDavant les declaracions confuses, partidistes i torticeres que estan realitzant-se sobre la subrogació a partir del dia 1 d’abril de 2018 a la Conselleria de Sanitat, del personal laboral indefinit que treballa per a ribera salud, CCOO nforma que:

 

 

 1. El dia 1 d’abril de 2018 s’acaba el contracte que té la conselleria de sanitat i l’empresa que gestiona la sanitat pública del departament de la ribera.
 1. El personal laboral que treballa per a Ribera Salud té un contracte de personal laboral indefinit, mai ha sigut ni serà fixe en l’empresa concessionària.
 1. A partir del dia 1 d’abril de 2018 la Conselleria de Sanitat té que subrogar al personal laboral en les mateixes condicions laborals que té actualment: personal laboral en la Conselleria de Sanitat les figures laborals són fixes, interins i eventuals. per a ser fixe en l’administració cal aprovar un procés selectiu, per lo que este personal té que passar com a personal laboral no fixe, mai com a interins, en aplicació de la legislagió vigent i la jurisprudència al respecte.
 1. Quan el personal laboral indefinit, siga gestionat directament per la Conselleria de Sanitat, tindrà més seguretat jurídica, ja que la Conselleria no es dedica a despatxar, indiscriminadament, al carrer a treballad@s; estes practiques les realitzen les empreses privades com ribera salud, mai les administracions públiques.
 1. Quan es convoquen oposicions, trasllats, promoció interna…es restabliran els drets del personal estatutari que han estat vulnerats els últims 18 anys i que eixiran les places vacants. el personal estatutari ha sigut despreciat per l’administració anterior i ara pot vore reconegut el seu treball tan dur d’estos anys.
 1. Que al principi del funcionament de l’hospital de La Ribera, vingueren a treballar personal fixe de la Conselleria de Sanitat il·lusionats en este model de gestió més flexible. en l’actualitat són molt pocs els que queden, després de comprovar la perversió del sistema, ha hagut una renuncia continua de persones que, se’n tornen a treballar als centres de la Conselleria de Sanitat. també hi ha personal que, sense tindre una plaça fixa en l’administració, deixen este hospital per anar a un centre de gestió pública. en els últims mesos: pediatra d’Algemesí, de Carlet, microbiòleg, neurofisiòleg, uròleg, metge d’urgències…amb l’objectiu de tindre millors condicions laborals, menys pressió assistencial i prestar un servei a la població de més qualitat.
 1. Que la Conselleria de Sanitat ja té establit un sistema de retribució variable, que cobren tots els seus empleats/des, que és transparent i públic, tots els estatutaris saben el que cobren, mentre que els conceptes variables de ribera salud, són opacs, no són públics i ningú sap el que cobra el company del costat.
 1. Ens alegrem que reconeguen les millores salarials i socials, aconseguides gràcies a les pressions i propostes de CCOO en la negociació dels convenis. CCOO demana a Ribera Salud que faça extensives estes millores a la resta dels departament privatitzats. respecte de les diferències salarials que s’han publicat en premsa, corresponen al salari inferior de les taules salarials de la conselleria de sanitat. que si se comparen en els complements d’exclusivitat, d’atenció primària, dispersió geogràfica... els salaris del personal públic són superiors i la jornada laboral inferior en unes 180h a l’any, per lo que la retribució/hora treballada és major en la conselleria de sanitat.
 1. Que la carrera professional en la conselleria de sanitat també està subjecta a la transparència i publicitat, mentre que la gestió d’este complement en l’empresa concessionària és totalment arbitraria i opaca, per interpretació parcial dels mèrits per part de l’empresa.
 1. Des de CCOO tornem a demanar a Ribera Salud que deixe d’intoxicar, de manipular i de generar confusió entre el personal i la població. que es dedique a millorar la salut de la ciutadania, a acomplir el plec de condicions i a realitzar les inversions previstes i que estan pendents d’execució.
 1. Per a concloure, la gestió directa de la Conselleria de Sanitat va a assegurar la millora de l’atenció sanitària a la població, guanyar salut no benefici empresarial, perquè s’augmentarà la plantilla, es donarà major seguretat al personal laboral i es restabliran tots els drets del personal estatutari.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here