Primeres parelles lingüístisques a Alzira del programa Voluntariat pel Valencià

0
443

El MUMA acollia ahir l’acte de presentació de les parelles lingüístiques del programa Voluntariat pel Valencià, després que fa dos setmanes se signara el cVoluntariat linguistic parellesonveni de col·laboració entre l’Ajuntament d’Alzira i Escola Valenciana, fundació que organitza el programa.

Una trentena de voluntaris, amb acompanyament musical d’un trio de corda, es va trobar per primera vegada amb els seus respectius aprenents. L’alcalde, Diego Gómez, va fer una breu introducció i va agrair als voluntaris i aprenents unir-se al programa i tot seguit Dariana Groza, tècnica d’Escola Valenciana, antiga aprenent i exemple d’integració, ja que és romanesa, va explicar el funcionament del programa.

Groza va recordar que “no cal ser professor de valencià per a ser voluntari, només s’han de tindre ganes d’ajudar els aprenents a parlar-lo”. I sobre els aprenents, va assenyalar que “és important perdre la vergonya i començar a parlar el valencià sense importar fer errors, ja que això és normal en començar a parlar una nova llengua”. En acabar l’acte, es va oferir als voluntaris i aprenents un vi d’honor.

El Voluntariat pel Valencià és un projecte de participació lingüística que té per objectiu posar en contacte voluntaris que vullguen destinar una hora a la setmana, durant un mínim de 10 setmanes, a conversar amb persones que volen llançar-se a parlar en valencià.

Esta iniciativa, a més de facilitar un interlocutor per poder conversar en valencià, vol incidir en els hàbits lingüístics dels valencianoparlants i consolidar la idea que el valencià és i ha de ser «llengua d’acollida» per a gent que no la tinga com a llengua materna.

El Voluntariat pel Valencià d’Escola Valenciana es va crear l’any 2005 i, en estos 12 anys de bagatge, ha aconseguit posar en contacte prop de 23.000 voluntaris i voluntàries de 72 localitats diferents.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here