Arranca la Setmana Santa d’Alberic amb el pregó de Mª Paz Gómez Navasquillo

0
672

Una de les Setmanes Santes més importants de la província de València comença els seus actes centrals. Alberic compta amb una Setmana Santa

Mª Paz Gómez
Mª Paz Gómez

especial i diferent a la d’altres poblacions. Els orígens de la celebració en el municipi es remunten al segle XVIII, quan ja apareix constància de l’existència de confraries per a la celebració d’aquestes jornades de Passió. Alberic s’engalanarà demà divendres per a viure el Pregó de la mà de la doctora de la Universitat Catòlica de València Mª Paz Gómez Navasquillo.

Després de diversos caps de setmana en les quals s’han alternat les misses en els diferents centres religiosos de la localitat, serà avui quan se celebre en l’Ermita de Santa Bàrbara una solemne cerimònia dedicada a la Virgen de la Soledad com a culminació del Septenari de Dolores. Estarà oficiat per Juan José López Pacheco. Per la seua banda, serà a les 22 hores quan en el Teatre Liceu tinga lloc el Pregó. Gómez Navasquillo va obtenir el doctorat amb qualificació Excel·lent Cum Laude i després aconseguí també la llicenciatura en Filosofia i Ciències de l’Educació, amb modalitat en pedagogia. A més compta amb diversos màsters, és funcionària de carrera com a tècnica d’Acció Social en la conselleria, ha exercit com a docent i és autora de diversos llibres i articles especialitzats publicats en prestigioses revistes. En l’actualitat col·labora com a avaluadora interna en la universitat.

Després del Pregó de Gómez Navasquillo se celebrarà un concert de la Banda Simfònica de la Societat Unió Musical Alberic, a càrrec del director Daniel Ferrero Silvage. S’obrirà així un cap de setmana que el dissabte tindrà programada una tamborrada en la Plaça de la Constitució i el diumenge viurà un dels dies més importants amb la benedicció de palmells i rams en l’Ermita de la Verge de Cullera a partir de les 11 hores i la posterior processó. En la pujada al calvari (una de les pujades cap a l’Ermita) estaran instal·lades parades d’enciams, on les associacions i particulars posen en pràctica els seus dots de venda per a poder oferir aquesta preuada hortalissa i poder aconseguir alçar-se amb un dels premis del Concurs de l’Encisam, un certamen únic a la Comunitat Valenciana en el qual es valora el color, sabor o arranjament de l’enciam. Tindrà lloc a partir de les 13:30 hores. A la vesprada se celebrarà el festival de bandes de música i a les 19:45 hores la Baixà dels Sants des de la Muntanyeta.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here