Alginet impartirà el grau professional de música amb el suport de la Diputació

0
417
  • Alginet aules musica vice dipuMaria Josep Amigó: «Amb la rehabilitació de la Casa de la Música i l’adequació de les seues aules contribuïm decisivament a la millora de la formació musical de joves artistes»
  • La vicepresidenta ha visitat aquesta localitat de la Ribera Alta per visitar els projectes executats amb els fons provincials
La Societat Artística Musical d’Alginet, que pròximament celebrarà el seu 125è aniversari, podrà impartir en el curt termini el grau Professional de música gràcies a les pertinents actuacions de rehabilitació i condicionament realitzades en la Casa de la Música que ha finançat la Diputació de València. Així li ho ha traslladat l’alcalde de la localitat, Jesús Boluda, a la vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, durant la visita efectuada a aquest municipi de la Ribera Alta per a conèixer de primera mà les inversions realitzades a través del Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS), el Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS) i altres col·laboracions.

En concret, l’immoble ha estat rehabilitat per a adequar-se als paràmetres exigits per part de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport i poder impartir els estudis professionals de música. Unes actuacions que han comptat amb una dotació pressupostària propera als 250.000 euros per part de la Diputació de València. La darrera partida econòmica, de 41.398 euros, emmarcada dintre del PPOS de 2015 s’ha destinat a la climatització de la sala d’assajos.

La vicepresidenta, Maria Josep Amigó, s’ha congratulat de comprovar «la capacitat de treball mostrada pels equips de govern municipals a l’hora de prioritzar a les persones i escometre actuacions que ajuden a millorar la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes. Alginet n’és un clar exemple», ha destacat.

La vicepresidenta també ha assegurat que «resulta reconfortant comprovar com els recursos de la Diputació van a permetre disposar d’aules formatives per a joves músics, que contribuiran a poder comptar amb nous artistes», ha indicat. «No valorem suficientment la pedrera de músics que atresora el nostre territori, la qual ens singularitza i ens fa a les valencianes i els valencians únics quant a aquesta manifestació artística i cultural».

Per la seua part, l’alcalde d’Alginet, Jesús Boluda, ha agraït a la Diputació de València els fons aportats per a la materialització d’aquestes actuacions «concedits atenent a criteris objectius perquè arriben a tots els municipis». Així mateix, ha indicat que la intenció de l’equip de govern municipal se centra «en redistribuir els recursos disponibles amb actuacions d’envergadura menuda, però que contribueixen a millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes d’Alginet», ha ressaltat.

Així mateix, Luis López, director de l’Escola de la Societat Artística Musical d’Alginet ha manifestat la seua satisfacció i la del col·lectiu de músics «per veure més a prop la culminació d’aquest projecte», ha assegurat. «Aquesta Societat té una gran tradició musical i teníem la necessitat de cursar el grau Professional perquè existeix una demanda important d’alumnes que així ho desitgen. El primer pas consistia en poder disposar d’una infraestructura acord amb les exigències marcades per la Conselleria per poder oferir les ensenyances de música. I aquest fet ja n’és una realitat», ha explicat.

Nova sala multiusos al Centre Ocupacional

La vicepresidenta, acompanyada per l’alcalde d’Alginet i resta de membres de la corporació municipal, ha visitat també l’avanç dels treballs efectuats al Centre Ocupacional Municipal Hort de Feliu, on s’ha habilitat una sala d’usos múltiples per als usuaris del centre. Una iniciativa executada amb l’aportació, per part de la Diputació de València, d’un romanent econòmic per valor de 30.000 euros mitjançant un acord establert amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Així mateix, amb els diferents plans provincials també s’ha procedit a la instal·lació d’un skatepark i l’enjardinament de l’Hort de Caramanxel, que està suscitant l’interès no només dels joves d’Alginet, sinó també d’altres de localitats veïnes. A més de diverses actuacions orientades a la rehabilitació i asfaltat de camins, l’eliminació de tanques arquitectòniques per a facilitar la mobilitat de tota la ciutadania, així com la revisió de les infraestructures hidràuliques per a evitar la fuita d’aigua en les canonades. Uns treballs que, en el seu conjunt, han comptat amb diferents partides pressupostàries per part de l’ens provincial per un valor de 235.000 euros.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here