El Govern adjudica obres per 4,5 milions per reparar els llits de la demarcació del Xúquer

0
376

Sueca obres xuquerEl delegat del Govern i la presidenta de la Confederació Hidrogràfica visiten les actuacions en el llit del Riu Xúquer a Sueca

  • La finalitat és reparar els danys i retornar els llits al seu estat previ als temporals de l’hivern passat
  • L’actuació de l’Assut de Cullera en el terme de Sueca té un pressupost de 140.000 euros i consisteix en la retirada d’arbrat, arrossegaments de vegetació i envasos de plàstic en tota l’àrea de l’assut

 

  • Moragues subratlla el compromís de l’Executiu amb la Comunitat Valenciana ja que «des del primer moment, i amb una important rapidesa i agilitat, s’han aprovat ajudes i s’estan executant”

Sueca , 04 d’abril de 2017.- El Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient ha adjudicat obres per un import de 4,5  milions d’euros per reparar els llits de la demarcació del Xúquer a la Comunitat Valenciana. La finalitat és reparar els danys i retornar els llits al seu estat previ als temporals històrics de l’hivern passat.

L’anunci l’ha realitzat el delegat de Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, i la presidenta de la CHX, María Ángeles Ureña, durant la seva visita l’Assut de Cullera. “Les actuacions ascendeixen a 4,5 milions d’euros i seran finançades pel Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, abastant pràcticament tot l’àmbit de la Comunitat Valenciana”, han manifestat.

L’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, qui ha acompanyat al delegat de Govern i a la Presidenta de la CHX junt amb el primer tinent d’alcalde i regidor d’Agricultura, Salvador Campillo; ha recordat la inquietud amb què Sueca va viure l’episodi de pluges del passat mes de desembre i ha reconegut que “esta actuació és importantíssima, sobretot pel que fa a prevenció i planificació de cara a pròximes pluges, tan freqüents en la primavera”. La màxima representant del consistori suecà ha avançat que s’està parlant de possibles futures actuacions per tal de mantenir-ho en condicions òptimes.

Moragues ha subratllat el compromís de l’Executiu amb la Comunitat Valenciana ja que «des del primer moment, i amb una important rapidesa i agilitat, s’han aprovat ajudes per reparar tant el litoral com el Domini Públic Hidràulic. I el més important: no només s’han aprovat aquestes ajudes sinó que a més s’estan executant i a molt bon ritme.”

Els temporals de desembre i gener passats van ocasionar greus danys en llits i infraestructures del Domini Públic Hidràulic. Per això, el Consell de Ministres, el 27 de gener, va aprovar l’adopció de mesures urgents per pal·liar els danys causats pels últims temporals. Una d’aquestes mesures adoptades per la CHX és l’execució d’obres d’emergència per reparar els danys en el domini públic hidràulic, marges i zones associades de la Demarcació.

Les obres d’emergència consisteixen, principalment, en reparació de trencaments, descalcis i lliscaments, eliminació de taps i obstruccions, retirada d’acumulacions d’arrossegaments, erosions en jaç i talusos i reparació dels danys en la vegetació de ribera amb caigudes en el llit i precarietat posterior, així com esbrossaments selectius amb eliminació de vegetació alòctona i retirada d’espècies invasores, principalment “arundo donax”, prioritzant punts amb concentració de vegetació, potencialment obstructius.

Actuació de la CHX en l’assut de Cullera

L’actuació que hui han visitat té per objecte la retirada d’arbrat i gran quantitat d’arrossegaments de vegetació seca i envasos de plàstic en tota l’àrea de l’assut, en ambdós marges.

L’actuació en tots dos marges ha suposat una inversió aproximada de 140.000 € i està sent executada per l’empresa TRAGSA .

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here