La Tamborada d’Alzira pot ser en 2019 també Patrimoni Cultural de la Humanitat

0
494

TAMBORADA ALZIRA 3El Govern ha iniciat els tràmits perquè la Tamborada d’Alzira i altres ciutats de l’estat espanyol es convertisquen en Patrimoni Immaterial de la Unesco. La Comunitat Valenciana compta amb la presència de l’Alcora, en Castelló, a més de la representació alzireña. L’executiu nacional ha fet efectiva la presentació de la candidatura que s’avaluarà en 2019 en el Comité Intergovernamental per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial.

S’ha apostat per presentar una candidatura conjunta, de manera que en la llista presentada a l’organisme internacional s’inclouen els municipis següents: Baena (Còrdova) ; Albalate de l’Arquebisbe, Alcanyís, Alcorisa, Andorra, Calanda, Híjar, La Pobla d’Híjar, Samper de Calanda, Urrea de Gaén (Terol) ; Agramón, Hellín i Tobarra (Albacete) ; Alzira, l’Alcora; Moratalla i Mula (Múrcia). La candidatura destaca que «són rituals col·lectius basats en el toc simultani, intens i continuat de milers de tambors i bombos»

I justifica la candidatura davant que els tambores «creen un paissatge sonor tant individual como col.lectiu, identitari i singular».

D’esta forma la capital de la Ribera podria contar amb dos festes Patrimoni Immaterial de la Humanitat, després que la Unesco li atorgara l’any passat esta consideració a les Falles de Sant Josep.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here