Alberic distribueix sis desfibriladors en punts clau de la localitat

0
590

La Sala de Plens de l’Ajuntament d’Alberic va acollir ahir la presentació oficial dels desfibril·ladors que s’estan distribuint aquests dies pels punts clau de la localitat amb la intenció de combatre les patologies cardíaques sobtades o cròniques. Els sis aparells mèdics, que no requereixen de coneixements previs per a la seua utilització, es distribuiran en el teatre, els poliesportius de la Muntanyeta i Bernat Martínez, els camps de futbol Municipal i Vicent Aliaga i en els vehicles de la Policia Local, el cos que normalment més ràpid acudeix al lloc dels fets i els integrants dels quals (a més d’altres treballadors municipals) han rebut una formació específica per a augmentar els seus coneixements en primers auxilis i en la utilització dels desfibril·ladors.

Alberic desfibriladors En la presentació van estar presentes la regidora de Sanitat, Mabel Aleixandre; l’alcalde, Toño Carratalá; i els regidors Josep Puig, Xara Lázaro i Liliana Palencia, a més del cap de la Policia Local.

L’equip de govern format per les formacions de Ciutadans per Alberic i el PSPV-PSOE considera que era vital fer d’Alberic una ciutat cardioprotegida amb l’objectiu de fer possibles actuacions ràpides i eficaces que salven vides. “Els llocs en els quals s’han distribuït els equips concentren centenars de persones i a més s’està observant un increment de les patologies cardíaques en els esportistes. Açò ens obliga a prendre les màximes mesures de seguretat per a evitar danys”, va explicar l’edil Mabel Aleixandre.

A pesar que en la utilització dels aparells no era necessària la formació per la seua senzillesa, el consistori va voler organitzar un curs per als seus treballadors amb el designi últim de guanyar eficàcia i potenciar l’acció precisa. El curs es va desenvolupar dins del Pla Nacional de Resucitació Cardiopulmonar de la Societat Espanyola de Medicina Intensiva, Crítica i Unitats Coronàries. “En aquestes actuacions, a més, considerem que la col·laboració ciutadana és clau i per tant demanem la col·laboració veïnal”, va afegir Aleixandre.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here