L’Empresarial d’Alzira recull 3.000 firmes reclamant inversions municipals per al comerç

2
552
Aparcament de la Plaça Major
Aparcament de la Plaça Major

Reclamen combinar zones blaves amb parkings disuasoris

Reivindiquen un centre comercial obert amb la col.laboració pública-privada

L’Associació Empresarial d’Alzira presentarà esta setmana les més de 3.000 firmes recollides per les botigues i comerços de la ciutat junt un dossier que recull les reivindicacions que fan al’Ajuntament destinades a fer més competitiu i atractiu el comerç local.

Convenis amb els parkings

Reivindicacions que passen per «propiciar convenis» amb els parkings cèntrics, amb la millora del mobiliari urbà, també de l’enllumenat dels carrers i places en l’horari comercial i en la senyalètica,entre d’altres, segons el portaveu del sector comercial de l’associació, Javier Carbonell.

Parking del carrer Reis Catòlics
Parking del carrer Reis Catòlics

«La nostra proposta més que reivindicativa és col.laborativa», explica Carbonell a Riberaexpress que ha matitzat la inicial postura dels comerciants en la que demanaven que es paralitzara la peatonalització del carrer Hort dels Frares. En este aspecte el portaveu empresarial reconeix que «la tendencia natural de les ciutats és a peatonalitar els seus centres urbans».

Important destí de compres

Els comerciants consideren imprescindible l’habilitació d’aparcament «disuasoris» propiciant convenis perquè els clients tiguen «entre mitja i una hora gratuïta». Carbonell concreta que es tracta «de combinar «les zones blaves amb els parkings», després de mostrar-se totalment partidari del model de centre comercial obert i urbà «amb la col.laboració públic-privada» i a més afegir «cal hibridar les accions comercials amb les culturals».

I és que l’Associació Empresarial d’Alzira està disposada a que la ciutat «siga un important destí de compres». Javier Carbonell insistix en reivindicar el «nostre paper» a l’hora de dissenyar el model de ciutat, en considerar que «som un element integrador que genera impermeabilitat» i reclama a l’Ajuntament que tinga la «sensibilitat necessària perquè invertisca en el comerç perquè al final la inversió retorna al municipi».

Riberaexpress

2 Comentarios

  1. Por fin los empresarios se dan cuenta del beneficio que es para una ciudad importante como Alzira, mantener su centro libre que coches y de humos que entorpecen la libre y saludable circulación de las personas.
    Y con respecto a los parkings, no tiene ningún sentido que estos estén en el centro de la ciudad ya que contradicen el espíritu de la descongestión del tránsito. Parkings como el de la Plaza Mayor o el de Reyes Católicos solo incitan a la acumulación de más trafico por el centro de la ciudad contraviniendo el proyecto de peatonalización y descongestión del centro de la ciudad.

  2. Totes les propostes han de ser respetades, escoltades, tractades i en el seu cas, si s’escau, acceptades, Que es porten, doncs, a la taula i a parlar toquen. Ara bé, pregunte: que han fet fins ara aquells que proposen? i què estan disposats a posar per part d’ells?
    Conec altres ciutats on el comerç ha sigut el que ha mogut el que s’ha atrevit a moure l’actual equip de govern.
    Que hi haja política, que vol dir raonament i enteniment pel bé de l’interés general!

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here