CCOO denuncia la «saturació» per falta de personal de l’Hospital de la Ribera

0
531

L’Hospital d’Alzira saturat i Ribera Salud en campanya propagandística

Un divendres a poqueta nit, una pacient es posa malalta, acudeix al Centre de Salut on el Metge de Família la reconeix i donat la simptomatologia que presenta l’envia a Urgències a l’Hospital de La Ribera. Una vegada en l’hospital i després de la valoració mèdica es decideix ingressar-la en un llit hospitalari per a tractar la patologia que presenta. Passen les hores. La pacient al box d’urgències i els familiars a la sala d’espera, fins poqueta nit del dissabte, més de 24 h en esta situació. Quan el Facultatiu corresponent informa a la família que «per fí» ja disposen d’un llit lliure per a la pacient, encara han d’esperar més de 30′ per a que un Zelador puga traslladar a la malalta a l’habitació. Una vegada ja en l’habitació, no és individual, sinó que ja hi ha una persona agonitzant… A hores d’ara continua ingressada.

Ribera Salud «busca pacientes que tengan una historia bonita, sincera y feliz que contar entre sus pacientes», perquè no mira els testimonis reals de tots els dies? Les persones que estan malaltes no són un conte de fades amb final feliç, ni són un resultat econòmic d’una empresa multinacional, són essers humans que estan travessant per una mala situació i que necessiten que els tracten amb HUMANITAT, amb RESPECTE i posant a la seua disposició tots els recursos humans i materials necessaris per a un tractament de qualitat i amb DIGNITAT.

Són persones que acudeixen diàriament a l’Hospital de La Ribera, no cal buscar-les. Les poden gravar tots els dies i a qualsevol hora. No fa falta seleccionar-les per a que parlen sols els que han tingut un final feliç.

És indecent veure com Ribera Salud  i la filial, associació de directius, utilitzen la situació de vulnerabilitat de persones malaltes en benefici propi, aconseguir més rendibilitat econòmica l’empresa i «matener su estatus actual» els directius. Com poden jugar amb els sentiments dels pacients, com s’aprofiten de la situació de superioritat, com utilitzen el xantatge emocional per a condicionar, pressionar i manipular a les persones.

No tenen escrúpols i són capaços de crear una realitat paral·lela per a justificar la seua manera d’actuar, amb una campanya publicitària i de propaganda desproporcionada per a un hospital comarcal. Encara que la plantilla de personal siga un 20% inferior a la dels Hospitals Públics, tenen un departament de marketing, més totes les col·laboracions externes que contracten, per a fer un llavat d’imatge de la realitat quotidiana.

Hospital Urgencies saturat
Urgències

Els ratios de personal i de llits són els més baixos de la Conselleria de Sanitat. Si el treball es fa i els pacients s’atenen és gràcies a la professionalitat del personal que allí treballa, que fan el que poden i més, mentre que els portaveus de l’associació de directius es dediquen a fer campanya en horari laboral, a reunir-se en polítics, a enredar, confondre, intimidar…Per cert, si no tenen res a veure amb l’empresa, qui els paga la nòmina mentre que realitzen estes funcions de representació? Qui paga els seus substituts? En quins tipus de permisos acudeixen a les cites? Quin horari laboral realitzen? O són un instrument més de la maquinària de Ribera Salud?

CCOO porta denunciant des de la posada en funcionament de l’Hospital de La Ribera en 1999, la falta de personal, tant en l’hospital com en els Centres de Salut. Falten Metges, Infermeres, Auxiliars, Zeladors/es…També venim denunciant reiteradament la falta de llits, perquè la població a atendre és molt gran i perquè es realitza molta activitat de fora de la comarca. És molt difícil prestar una atenció sanitària a la població en tan pocs recursos materials i humans. On està el compromís que sol·licità l’associació de directius per a que l’empresa reforçara la plantilla i augmentara els mitjans materials que tanta falta ens fan?

Des de  CCOO exigim a Ribera Salud que deixe de dedicar-se a la campanya de defensa dels seus interessos empresarials i que s’ocupe i preocupe d’augmentar la Plantilla, els recursos materials i prestar una ATENCIÓ SANITARIA A LA POBLACIÓ DE QUALITAT, HUMANA I DIGNA.

 

 

 

Delegada de Personal de CCOO: Àngels López

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here