L’artista internacional d’Algemesí JARR torna a exposar en la seua ciutat natal

0
402

Algemesi expo JARR_Fallen AngelsL’artista anuncia la fi de la fe i la ciència i un «Apocalipsi hipersònic» que precedeix a l’arribada de l’art còsmic

Ahir va tindre lloc a la Sala d’Exposicions d’Algemesí – Casino Lliberal, la inauguració de l’exposició “FALLEN ANGELS” de JARR. L’artista torna a Algemesí, la seua terra natal, per a presentar-nos el seu últim treball, abans de començar el seu gira per Espanya i Europa. La mostra ofereix una visió arriscada i autèntica de l’art contemporani, en la qual combina la pintura amb nous llenguatges que impliquen l’acció de cosir, teixir, i elaborar manualment, capturant el temps i l’ànima de l’artista en els teixits i objectes.
La relació de l’artista i la seua ciutat natal sempre ha sigut una constant des dels seus inicis. Va ser l’any 1999 en el qual va realitzar el seu debut en la nostra Sala amb la seua Pás-à-quatre dedicada al món de la dansa i no ha parat des de llavors. Com destaca l’alcaldessa Marta Trenzano, la seua trajectòria des d’aquella mostra ha sigut de creixement constant i esforç, i èxits amb exposicions a Brussel·les, Paris, l’Havana, Buenos Aires, Mèxic Montevideo i Nova York.
En paraules de Pere Blanco, regidor de Cultura, “en Fallen Angels, Jarr tracta de donar un revés a la funció de l’art en la societat. S’obstina a dir-nos que l’art té una missió màgica, còsmica, i que en última instància és capaç de salvar-nos, d’obrir un espai de pensament i bellesa impagable”.

La mostra comissariada per Josep Lozano i Állex Villar, professor de la Universitat de València, indaga en l’aura profètica i barroca, una essència mística que es manifesta en el pa d’or i els ulls seràfics dels seus marcs, una iconografia que uneix la fascinació del pop, la devoció per Rauschenberg i el llegat de la imatge devocional com a rerefons. I ara tot explota en un foc purificador on els àngels caiguts de Rilke es converteixen en autèntics Art Toys amb els quals se sumisca a la tendència Costum Art, capturant el temps en els teixits i objectes manufacturats. Malgrat la profunditat del seu missatge, Jarr aposta per la miradas innocent i lúdica que sempre acompanya a les seues obres. Xopat d’originalitat i una refrescant màgia ens promet una nova era presidida per l’art i la il·lusió.
La mostra que podrà ser visitada fins al 14 de maig compta amb el patrocini de Nil Comunicació, Murviedro i Fashion & Art Projects i compta amb tallers per a xiquets i escoles en els quals s’introdueix el valor de l’art, la pintura i el reciclatge.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here