La Generalitat i la Diputació assumixen el 80% da la futura piscina d’estiu d’Alberic

0
504

Alberic piscina descoberta virtualL’Ajuntament d’Alberic ha donat a conèixer les ajudes amb les quals es finançarà la nova piscina d’estiu de la localitat, un projecte que suposa la resolució d’una reclamació històrica en el municipi i el compliment de la promesa electoral de les dues formacions que formen part de l’equip del govern, Ciutadans per Alberic i el PSPV-PSOE. La Diputació de València ha confirmat al consistori l’aprovació d’un conveni singular amb el qual ajudarà al projecte de la instal·lació oci-esportiva en 150.000 euros, que se sumen al Fons de Cooperació Municipal de 258.342 euros atorgat a mitges pel mateix ens supramunicipal que capitaneja Jorge Rodríguez i per la Generalitat Valenciana. Amb tot, el muntant d’ajudes de les administracions superiors ascendirà a més de 405.000 euros per a cobrir un projecte que està valorat en al voltant de 500.000.

L’ajuntament serà la institució que aporte la resta, amb la qual es condicionarà la piscina descoberta i es portaran també a cap les reformes pertinents en les instal·lacions de la piscina coberta adjacent, que està previst obrir-la al públic en la recta final del present any. Més de vuit-cents veïns van formar part del procés de selecció participativa organitzat per l’Ajuntament d’Alberic per a triar el projecte de piscina descoberta que començarà a construir-se en la localitat en els pròxims mesos després del procés de licitació de l’obra. L’equip de govern va reunir als arquitectes d’Alberic per a oferir-los la possibilitat d’optar a la configuració del disseny del projecte. Finalment va eixir guanyador el projecte “La nostra piscina”, que cerca donar forma en un recinte aquàtic a l’aire lliure, així com aprofitar les instal·lacions de la piscina coberta municipal existent, en la qual, en època d’estiu, s’utilitzaria sense climatitzar també per a la celebració allí d’activitats esportives, alhora que per a l’ús lliure.

Per a açò es realitzaran les reparacions necessàries en l’edifici. La nova piscina descoberta naixerà annexa a la coberta, utilitzant així els accessos, dependències i vestuaris. En total es quedaran prop de 600 metres quadrats d’aparcaments, 100 de vestuaris, 40 de dutxes, 67 d’instal·lacions, 647 de paviment de formigó, 1.740 de gespa, 114 metres quadrats de jocs, 353 de piscina, 47 de rocalla i 164 de pèrgola, per a un total de 3.189 metres quadrats utilitzables en el recinte aquàtic. “La consulta ciutadana ens va permetre fer partícip a la població en una decisió històrica que perdurarà dècades a Alberic.

La materialització de la piscina descoberta és un èxit important, sobretot perquè arriba en un moment en el qual les administracions superiors com la Generalitat Valenciana i la Diputació de València paguen pràcticament la totalitat de les obres. Açò s’uneix al fet que la situació econòmica de l’Ajuntament d’Alberic és l’adequada per a poder assumir la resta. Concretar un projecte així costa molt però per fi podem dir que en els pròxims mesos es farà realitat a Alberic una petició que els veïns i veïnes venien reclamant durant molts anys”, explica l’alcalde del municipi, Toño Carratalá.

La piscina constarà d’una superfície de làmina d’aigua de 353,50 metres quadrats, amb forma irregular que reproduirà a un xiquet saltant a l’aigua. Es podrà distingir un àrea de spa mitjançant jacuzzi amb dolls laterals sobre seients i una altra per mitjà de dolls de coll de cigne, ambdues amb una profunditat d’un metre. A més hi haurà una altra zona de jocs infantils, amb profunditats de 30 i 50 centímetres. La part central tindrà una profunditat de 1’50 metres i les àrees circulars 50 centímetres, sobre les quals desembarcaran un tobogan per a xiquets i xiquetes i una zona de xipollege.

El centre aquàtic, que està previst que comence a prendre forma en els pròxims mesos, comptarà amb un aparcament para prop de trenta vehicles i una zona de pícnic al costat dels vestuaris que disposarà de bancs i taules amb ombrel·les. “El disseny votat per la ciutadania compta amb l’avantatge que aprofita les instal·lacions de la piscina coberta i la integra en el nou complex de la zona d’estiu. Per tant, quan es complete el projecte els veïns comptaran amb dues instal·lacions de primer nivell i amb cobertura durant tot l’any”, argumenta l’edil d’Urbanisme, Liliana Palencia.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here