La Mancomunitat s’implicarà en difondre i destinar recursos al paratge de la Murta

0
354
Txema Peláez (centre) hui en la Murta
Txema Peláez (centre) hui en la Murta

IMG_2007 IMG_2039 IMG_2051

Torre dels Coloms
Torre dels Coloms

Murta Txema Pelaez

La Mancomunitat de la Ribera Alta «s’implicarà» en difondre i destinar recursos al Paratge Natural Municipal de la Murta, segons ha confirmat hui el president  Txema Peláez durant la visita a este «gran espai natural».

Plenari de la Mancomunitat

Peláez s’ha compromés a convocar un plenari de la mancomunitat en este entorn on la conselleria destinarà 900.000 euros per a la rehabilitació de l’antic monestir. El dirigent comarcal, que ha visitat per primera vegada el paratge, considera que «cal sumar esforços i lluitar per donar a este entorn protegit el valor que li correspón».

Museu en la Torre dels Coloms

La regidora de patrimoni de l’ajuntament d’Alzira Isabel Aguilar que ha acompanayat a Peláez ha resaltat que la Murta «és una prioritat» per a l’equip de govern local en ser «un referent comarcal». Aguilar ha negat que vaja a limitar-se l’accés dels visitants, davant el notable increment experimentat en els últims anys, però que «s’augmentarà el personal de vigilància» durant les èpoques que registra més visites. A més ha recordat la inversió que realitzarà la Generalitat en rehabilitar el cenobi, treballs que començaran a finals d’any, així com la partida de 150.000€ per fer un museu en la Torre dels Coloms.

El director del MUMA, Agustin Ferrer ha explicat que en els 30 m2 que es dispondran, una vegada rehabilitada la torre, allí s’explicaràn la història, les característiques del paratge, l’arquitectura i la riquesa botànica i paisatgística de la vall de la Murta.

Junt el president de la Mancomunitat de la Ribera Alta han visitat també el paratge, el regidor d’Educació Pepe Grau, el president de l’Associació Amics de la Murta Xavier Blasco i el president del Consell del Paratge Natural Salvador Iñigo.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here