Sueca posa en marxa el «bus a peu»

0
1080

Sueca bus a peu

  • La iniciativa pretén promoure l’activitat física entre els escolars, convidant-los a acudir a peu al col·legi, i també la seua autonomia i responsabilitat ciutadana

Marc i Xavi han iniciat la ruta puntuals, a les 8:30 h., des del carrer Sebastià Diego. Ells  són els primers en fer camí però poc a poc han anat sumant-s’hi altres. A la Plaça de l’Ajuntament ja fregaven la quinzena i encara s’han acomboiat més alumnes pel camí. El mateix ha ocorregut en les altres dues rutes que han arrancat de manera paral·lela fins al CEIP Carrasquer. Sueca ha posat hui en marxa el Bus a peu, una iniciativa emmarcada en el projecte Avancem Caminant, que convida a l’alumnat de Sueca a acudir a peu al col·legi. En total han estat vora una seixantena de xiquets en este primer dia. L’objectiu del consistori suecà és implantar així un mapa de camins escolars, constituint una xarxa d’itineraris segurs que determinen un recorregut urbà des de diferents punts de la ciutat fins als centres educatius.

El sistema és senzill. Per cada centre s’han traçat tres rutes diferents i al llarg d’estes s’han establert parades amb horaris concrets (com si foren de bus), però en compte de recollir-los un vehicle escolar, són els mateixos alumnes els qui aniran recollint-se uns a altres en el recorregut fins a l’escola. Amb tot, hi haurà la possibilitat d’anar acompanyats per algun pare o mare o altre membre de l’AMPA, i també podran anar tot sols i pel seu compte, seguint el trajecte senyalitzat amb destí al seu col·legi, ja que es tracta d’una ruta segura estudiada en conjunt pels promotors del projecte i la comunitat educativa.

L’objectiu és deixar els cotxes aparcats a casa, almenys per acudir al col·legi. El Bus a peu significarà una aposta per l’activitat física i saludable. Entre els nombrosos avantatges, la iniciativa afavoreix la seguretat del vianant en la via pública i l’aprenentatge dels joves sobre l’educació viària, promou la convivència entre els escolars i apel·la a la consciència i la responsabilitat ciutadana pel que fa al respecte del medi ambient, reduint les emissions de CO2, a més, s’entén que esdevé també un mitjà per desenvolupar l’autonomia i la confiança personal dels xiquets.

Els promotors han convidat a la comunitat educativa, a més, a encetar un grup per ruta en alguna de les aplicacions de missatgeria instantània per tal d’afavorir la comunicació fluïda entre els pares sobre el funcionament de la iniciativa, al menys, fins que es consolide el Bus a peu entre els escolars.

En total s’han disposat vora una trentena de senyals repartides per tota Sueca per senyalitzar les parades del bus. D’altra banda, els mateixos escolars van pintar recentment estampes amb la icona de la iniciativa sobre les voreres, per tal d’implicar-se des de zero en el projecte i cridar l’atenció dels vianants. En els pròxims dies, també, i tal i com s’havia previst, es disposaran unes rajoletes amb la mateixa icona al llarg dels diferents itineraris per tal que les rutes romanguen assenyalades permanentment.

Alguns dels regidors responsables de les àrees que han participat en el projecte i també representants de l’Agència Energètica de la Ribera, que ha coordinat la iniciativa amb la comunitat educativa, han volgut acompanyar hui els primers alumnes del CEIP Carrasquer que han inaugurat les rutes. Tots els col·legis de Sueca, amb més de 1.700 alumnes implicats d’infantil i primària, s’han sumat a esta iniciativa promoguda pel consistori, sota el lema Avancem Caminant, a excepció del Col·legi l’Encarnació que ja participa com a pilot al projecte Let’s move, una iniciativa del programa europeu Erasmus + coordinada també per l’Agència Energètica de la Ribera i promoguda amb el mateix fi. La resta de col·legis testaran les seues rutes també en els pròxims dies.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here