Les falles generen a Alzira 966.00 kg de residus un 10% més que l’any anterior

0
408

 Acabades les festes de les Falles toca fer balanç de la dotació i neteja de la nit de la cremà, en la qual han participat cinquanta-sis persones.

L’empresa encarregada de la neteja viària a la nostra ciutat, FCC, ha desplegat un ampli dispositiu per tal de fer front a la retirada de les deixalles originades pels monuments fallers, així com la brutícia generada a la via pública deguda a la massificació de veïns i visitants que han omplit els carrers de la ciutat, tal vegada afavorit pel bon oratge que hi ha hagut en estes festes.

Des de les 0:00 hores fins a les 7:45 hores del dia 20 de març, l’equip de neteja s’ha dedicat a la retirada de la brutícia dels carrers, destinant més de 2,5 hores més respecte a anys anteriors.

A banda de la dotació personal ha hi hagut un desplegament important de vehicles i maquinària necessària per a dur endavant les tasques de neteja: 2 furgonetes; 5 furgons de transport d’equips; 3 escombradores més 3 bufadores; 1 camió cisterna; 1 furgó hidronetejador; 1 bolquet amb plataforma elevadora; 5 retroexcavadores; 4 camions banyera; 3 camions Centauro; 1 furgó transportacontenidors; 4 camions i 2 furgons d’arreplega de fem.

Respecte a les tones de brutícia arreplegades, ha anat en augment en els últims anys, passant de les 190 tones de l’any 2013 a les 248 de l’any 2017, més d’un 11%residus falles 17.

Temps rècord

Fernando Pascual, regidor de Serveis Públics, ha manifestat que «s’ha aconseguit la retirada de les restes de la cremà en un temps rècord, ja que en poc menys de huit hores l’empresa encarregada de la neteja de la ciutat d’Alzira ha retirat de la via pública les 248 tones de residus generats per la cremà».

Cal assenyalar que s’ha realitzat un servici personalitzat a cada comissió, retirant dels casals 30 tones de residus, entre l’1 al 19 de març.

Pel que fa a la suma total de residus retirats a la ciutat des de l’inici de mes fins al dia de la cremà, la quantitat ascendix a 966.000 quilos, fet que ve a suposar un 10% més respecte a l’any anterior.

Les Falles, a més de l’augment de mitjans obliga a reestructurar tot el servici ordinari, amb la finalitat d’optimitzar fins a l’últim minut dedicat a la neteja viària a Alzira. El servici compta amb tres torns de treball.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here