Veïns de Piletes demanen que Alzira siga Ciutat 30 i accessos més fàcils que els actuals

0
401
Piletes despres del canvi de sentit
Piletes despres del canvi de sentit
Algun conductor s'ha confundit tot i estar senyalitzat en Piletes
Algun conductor s’ha confundit tot i estar senyalitzat en Piletes
Carrer Cervantes
Carrer Cervantes
Carrer Rei en Jaume
Carrer Rei en Jaume
Piletes creu Sant Joan
Creuament de Piletes amb Sant Joan i Albuixarres
Hort dels Frares este migdia
Hort dels Frares este migdia
Carrer Progreso
Carrer Progreso

Fanny Enguix i Salvador Llopis, dos comerciants del carrer Piletes, han coincidit en que Alzira deuria ser «Ciutat 30» davant la velocitat que circulen molts vehicles per carrers estrets de la població com el seu; «giren molt per anar a Piletes o Pintor Parra» es queixa la gerent de Casal de Sento, davant el «perill» que això suposa per a la «gent major i els xiquets» en estes dos vies on les voreres són molt estretes. Fanny, que no qüestiona el canvi de sentit que s’ha fet en Piletes tira de menys la presència policial en els primers dies dels canvis. Així alguns conductors que encara no s’han assabentat de la modificació del sentit intentaven accedir ahir a Piletes des del Dr. Ferran.

Per la seua part Llopis demana a l’ajuntament que estudie altre accés a Piletes i als carrers dels seus voltants com Cervantes, Rei en Jaume i Progreso perquè amb la modificació realitzada «»hem d’anar per Sants Patrons fins la Plaça del Regne» per arribar bé al carrer Correus bé a Verge de Luján; «els carrer Puríssima o Albuixarres podrien ser l’alternativa».

Satisfacció en Hort dels Frares

Amb tan sols 24 hores del canvi han apreciat en Piletes una densitat de tràfic «semblant» a l’anterior, encara que reconeixen haver-se lliurat  del que passava per Hort dels Frares cas que no s’haguera canviat el sentit.

Salvador, que conta també un comerç en Pérez Galdós, reclama una «ampla zona de càrrega i descàrrega en la Plaça Major» per atendre les necessitats dels establiments de la zona.

Pel que fa a les tendes d’Hort dels Frares la satisfacció és generalitzada; «passa més gent a peu que abans, va més tranquila i això que hi han molts que encara no s’han assabentat del tancament al tràfic» manifesta Pedro Laudes a Riberaexpress.

Perill i polució

Per la seua part Geles, gerent de La Llibreria explica que «ara és veu més la gent, els efectes positius dels canvis es veuran a llarg termini», però pel moment es mostra satisfeta que Hort dels Frares siga peatonal «davant el perill físic que representava per a les persones per la gran quantitat de tràfic que circulava i la polució total i absoluta que patiem».

Este migdia estaven ficant el senyal per indicar que l’accés en vehcile a Hort dels Frares a la Plaça Major està restringit als veïns i a la càrrega i descàrrega.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here