La Ribera vacuna a prop de 45.000 persones en la campanya contra la grip

0
362

Hospital vacunació gripLa Ribera supera en 14 punts a la Comunitat Valenciana en la cobertura vacunal contra la grip dels majors de 64 anys

  • El Departament de La Ribera ha estat el segon dels 24 departaments de salut de la Comunitat Valenciana en percentatge de vacunació dels majors de 64 anys.

 

  • Així mateix, La Ribera ha vacunat el 59,49% dels treballadors sanitaris, més de 10 punts per damunt de la cobertura mitjana de la Comunitat Valenciana en este grup de risc.

 

  • Els alts nivells de vacunació són fruit de les actuacions que el Departament de Salut de La Ribera ha dut a terme per difondre la campanya i fer-la accessible als grups de risc.

Alzira (20.03.17).- El Departament de Salut de La Ribera ha superat en 14 punts la mitjana de la Comunitat Valenciana en la cobertura vacunal contra la grip dels majors de 64 anys, un dels grups de risc contemplat en la campanya de vacunació antigripal i recollit com a prioritari en els Acords de Gestió de la Conselleria de Sanitat. Així, La Ribera ha vacunat el 63,81% dels majors de 64 anys, enfront del 49,80% de mitjana assolit per la Comunitat Valenciana. Això, a més, ha suposat superar en 2,8 punts l’objectiu que la Conselleria de Sanitat havia marcat al Departament de Salut de La Ribera en els seus Acords de Gestió per a este grup de risc. D’esta manera, La Ribera ha estat el segon dels 24 departaments de salut de la Comunitat Valenciana en percentatge de vacunació dels majors de 64 anys, només per darrere del Departament del Vinalopó, també gestionat pel grup Ribera Salud.

Cal recordar que els Acords de Gestió són els compromisos d’objectius de millora que la Conselleria fixa, de forma particular, per a cada departament de salut i que engloba aspectes relacionats amb la qualitat, l’assistència i la gestió. Així mateix, el Departament de Salut de La Ribera ha vacunat el 59,49% dels treballadores sanitaris, més de 10 punts per damunt de la cobertura mitjana de la Comunitat Valenciana en este grup de risc.

En total, el Departament de Salut de La Ribera ha vacunat contra la grip a 44.717 persones en la campanya 2016-2017, que va acabar el darrer 31 de gener. Pel que fa al perfil de les persones que han acudit als centres d’Atenció Primària de La Ribera a vacunar-se contra la grip, cal destacar que el 54% han estat dones. Per grups d’edat, el dels majors de 64 anys ha estat el que en major proporció ha sol·licitat la vacuna contra la grip (68,3%), seguit del grup d’edat comprès entre els 15 i els 59 anys (18%) i entre els 60 i els 64 anys (12%).

Accions realitzades

 

Estos alts nivells de vacunació són fruit de les actuacions que el Departament de Salut de La Ribera ha dut a terme per tal de difondre la campanya de vacunació i fer-la accessible als grups de risc de la comarca, així com a la implicació i treball desenvolupat, especialment pels professionals d’Infermeria d’Atenció Primària del Departament de Salut. En este sentit, s’han enviat més de 65.000 cartes als ciutadans de La Ribera majors de 59 anys (el grup de risc més nombrós), recordant-los la importància de la vacunació i citant-los al seu centre de salut per a dur-la a terme. Així mateix, s’han emès falques de ràdio i televisió i s’ha inclòs, de forma automatitzada, consells de vacunació antigripal en el full d’alta que reben els pacients inclosos en els grups de risc que acudeixen a Urgències, Hospitalització i Consultes Externes. Igualment, s’ha vacunat als pacients del Servei d’Hemodiàlisi de l’Hospital d’Alzira i s’ha fet un control i seguiment als treballadors de les granges avícoles del Departament de Salut.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here