El Ral.li Humorístic de Carcaixent declarat Festa d’Interés Provincial

0
978

Carcaixent Ral.li Humor

Esta distinció reconeix elements com l’originalitat de la festa o el seu arrelament popular

El Ral·li Humorístic de Carcaixent és, des de hui, Festa d’Interés Turístic Provincial. Es tracta d’una distinció que concedeix l’Agència Valencia de Turisme a festivitats que, a més d’oferir una especial rellevància des del punt de vista turístic, suposen una valoració de la cultura i de les tradicions populars amb un interés que traspassa els termes municipal i comarcal. D’esta manera, el Ral·li Humorístic de Carcaixent passa a entrar en la categoria de festivitats com la Setmana Santa de Xàtiva, la Mostra Internacional de Pallassos de Xirivella o el Cant de la Carxofa d’Alaquàs.

L’Ajuntament de Carcaixent, en col·laboració amb l’organització del Ral·li Humorístic, va iniciar els tràmits per a sol·licitar a la Generalitat la declaració del Ral·li Humorístic com a Festa d’Interés Provincial el passat mes de juliol. Hui s’ha publicat al DOGV la resolució de la Direcció General de Turisme que ha considerat concedir esta distinció al Ral·li Humorístic valorant criteris com ara l’originalitat de la celebració, l’arrelament popular o el seu caràcter ludicofestiu, entre d’altres. La declaració de Festa d’Interés Turístic suposa un reconeixement per part de l’Agència Valenciana de Turisme que possibilita una major projecció d’esta festa dins de la promoció turística de la Comunitat Valenciana per part de l’entitat.

Natxo Escandell, regidor de Joventut, s’ha mostrat molt satisfet per la distinció rebuda pel Ral·li Humorístic, i és que, “finalment, i de la mà de l’organització, estem posant el Ral·li al mapa de les festivitats més destacades, que és el lloc on mereix estar”. El regidor ha volgut posar en relleu els aspectes que fan única esta festa, perquè “s’ha demostrat que es tracta d’un element dinamitzador i pioner, únic per tot el que suposa a nivell social, cultural i festiu. El reconeixement com a Festa d’Interés Provincial ens reafirma en la nostra voluntat de continuar impulsant-lo i recolzant-lo, ja que és una de les nostres festes més singulars”.

Departament de Comunicació i Premsa 

Ajuntament de Carcaixent

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here