Jaime Bohigues (candidat a la JLF): «L’actual Junta Local Fallera d’Alzira està obsoleta»

0
772
Jaime Bohigues en el casal de La Malva
Jaime Bohigues en el casal de La Malva
Bohigues hui amb el conseller d'Educació i Cultura
Bohigues hui amb el conseller d’Educació i Cultura

El pròxim mes de maig hi hauran eleccions al càrrer de president de la JLF d’Alzira, càrrec al que opten l’actual màxim mandatari Vicent Muñoz i l’aspirant Jaime Bohigues, membre de la junta durant els últims sis anys fins que fa un mes va dimitir per preparar la seua candidatura

Dividiré la JLF en 8 àrees encapçalades per altres tants presidents

Promouré la cultura amb una Setmana Cultural

Dotaré econòmicament tots els concursos

Informatitzaré la web i oferiré una major transparència

Carnicer de professió i faller des que «vaig nàixer» davant els antecedents familiars Bohigues assegura que conta amb el suport «dùn grup de fallers molt qualificat amb molta experiència fallera» que pertanyen a unes 13 comissions.

Bohigues distribuirà la JLF en 8 àrees encapçalades per altres tants vicepresidents, junt a dos assessors i els reglamentaris tresorer i vicesecetari.

Setmana cultural i reglamentació i transparència

Del seu programa electoral destaquen algunes innovacions com promoure «una setmana cultural i dotar econòmicament a tots els concursos» que organitza la JLF, concursos que té previst «reglamentar».

També pretén «informatitzar la web» per dotar a la JLF «d’una major transparència» especialment en la vessant econòmica i dels concursos. «És necessari un gabinet de premsa i una web que funcione així com aprofitar les xarxes socials» explica a Riberaexpress en el casal de la Malva, comissió a la que pertany des de fa més de 25 anys.

Gran il.lusió

Repetix en més d’una ocasió durant l’entrevista que té «una gran il.lusió» i que la JLF «deu ser la unió de tot el món faller». El projecte de Bohigues es diferència del desenvolupat per Muñoz en que «ell ha optat per internacionalitzar les falles d’Alzira i jo preferisc estar al seu costat i resoldre els seues problemes». Considera que l’actual direcció fallera de la ciutat «s’ha quedat obsoleta» davant les innovacions que ell proposa.

No es deu passejar la beguda en la cavalcada

A més de «fomentar la cultura», pretén fer laguns canvis com que els ninots siguen indultats «amb el vot popular com es fa a València», que ´que la fallera major salient es despedisca en un acte diferenciat al de la proclamació i demanar més pressupost a l’Ajuntament tot i reconèixer que enguany ha aportat 190.000 euros. Reconeix que li «agrada» el concurs de mascletaes, «espere que siguen aèries quan jo siga president» i respecte a qüestions de caire polèmic com la beguda en la cavalcada, manifesta «no soc partidari de prohibir, aconselle que es bega abans i després i no passejar la beguda per la cavalcada», aizí com premiar econòmicament a les millors disfresses.

La polèmica sorgida l’any passat amb les carpes arran les noves instruccions municipals considera que «ja està finalitzada, enguany no he escoltat cap queixa» i insistix en que una de les seues principals missions serà «anar falla per falla per conèixer les seues inquietuts» i dotar «d’autonomia» als vicepresidents encarregats de les 8 àrees en que dividirà la seua Junta Local Fallera.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here