Mª Jesús: «La meua botiga porta 4 anys en Hort dels Frares i hi han molts que no la coneixen»

0
455
Alguns aprofitaven per xarrar en plena via
Alguns aprofitaven per xarrar en plena via
Molt comerços han fugit en els útlims anys
Molt comerços han fugit en els útlims anys

Hort dels frares vianants 15 mHort dels frares familiaEl carrer Hort dels Frares ha estat ocupat este matí pels vianants en comprovar que no circulaven vehicles per la seua calçada; «a partir de hui ens evitem el soroll, la pols i la contaminació» manifestava satisfeta Maria Jesús, una botiguera que porta quatre anys en este carrer lamentant que «hi haja molta gent que encara no ens coneix». Segons ella, fins ara molts vianants que venien des del Centre de Salut i d’altres llocs «giraven pel carrer Santa Rita per evitar el tram on les voreres són més estretes i que és precisament on es troba la meua tenda».

Èxode comercial

Maria Jesús creu que «ara passarà més gent» i per tant confia en que «es reanime el comerç» d’esta cèntrica via d’Alzira que ha patit un gran èxode de comerços en els darrers anys.

Una família que passejava amb els carrets de dos menuts es mostrava eufòrica amb l’eliminació del tràfic «vivim al final d’ete carrer i passem per açí quasi tots els dies per anar al centre», hui, per primera vegada ho feien pel centre de la via, tranquils i despreocupats sabedors que cap vehicle pertorbarà el seu passeig.

També beneïa esta iniciativa el pintor de Cabra afincat en Alzira, Antonio Espinar, que exhibix estos dies una bona mostra del seu art en la Casa de la Cultura; «la peatonalització d’este carrer segur que serà beneficiosa, en el meu poble natal Cabra, tot el centre és peatonal i la gent està satisfeta», manifestava l’artista a Riberaexpress.

Encara que una dona que passava junt altres amigues, no semblava tan satisfeta «el que beneficia a uns perjudica a altres» referint-se als conductors dels vehicles.

En el transcurs d’un quart d’hora, al voltant de les 10 del matí hauran, passat prou més d’un centenar de vianants pel tram peatonalitzat d’Hort dels Frares que, definitivament, han sustituït «al soroll, la pols i la contaminació» que fins ara produïen els cotxes.

Riberaexpress 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here