Gómez: «La peatonalització empentarà al comerç local i millorarà la imatge d’Alzira»

1
481
L'alcalde en el carrer Hort dels Frares
L’alcalde en el carrer Hort dels Frares
Diego Gómez i Albert Furió
Diego Gómez i Albert Furió

L’alcalde d’Alzira Diego Gómez considera que la peatonalització i la reducció de l’ús del vehicle, «donarà una empenta al comerç local, farà molt més pacífic el centre i millorarà la imatge de la ciutat»

Es facilitaran bonos per als aparcaments

Hem ampliat la zona de càrrega i descàrrega

Gómez ha resaltat que la mobilitat i la peatonalització està projectada al voltant de la Plaça Major en tres unitats que corresponen als carrers Pérez Galdós, Hort dels Frares i Piletes, on el denominador comú «és la reducció de l’ús del cotxe».

En el primer tram del carrer Benito Pérez Galdós s’han eliminat les places d’aparcament i deixat una via central per ampliar les voreres. En Hort dels Frares es tanca la circulació tal i com han demanat des de fa 20 anys els veïns i els comerciants, deixant un accés restringit als residents que afecta també a Santa Rita i Escoles Vies, carreres als que podran entrar des de la Plaça Major. Mentre al carrer Piletes es canviarà a partir del pròxim dilluns el sentit del tràfic.

La primera autoritat local està convençut que, amb estes mesures; «millor

arà el centre de la ciutat en el sentit econhòmic, comercial i d’imatge al reduir el pas dels vehicles i potenciar als vianants». Actuació que considera «es troba standaritzada en tot el món, fent que les ciutats més amables siguen les més atractives i plenes de vida». El batlle d’Alzira afegix que «cap ciutat en el món ha tirat endarrere una peatonalització» i ha lamentat que durant els últims anys «Alzira haja prioritzat l’ús del cotxe d’una manera excesiva».

Convenis amb els parkings

L’equip de govern aporta mesures complementàries com l’ampliació a quatre de les zones de càrrega i descàrrega, que estaran ubicades en la Plaça Major i en Reis Catòlics. A més «es facilitaran bonos per als aparcaments i farem campanyes de suport al comerç local». Gómez ha avançat a Riberaexpress que el govern local «facilitarà» junt els comerços «convenis» amb els parkings de la Plaça Major, Reis Católics i Plaça Generalitat, que podran absorbir sense dificultat les places d’aparcament que s’eliminen en Pérez Galdós, carrer on els arbres i els vianants sustituiran als vehicles que sols podran circular per un carril al centre de la via.

La primera fase de les obres, que comprén des de la Plaça Major al creuament amb Reis Catòlics, començarà a mitjans de maig i culminarà en setembre. Tot seguit es farà la segona fase que abasta fins el centre de la Beneficència i així fins arribar a la Plaça d’Alacant. En total s’estima que al final afecten a unes 90 places.

L’alcalde nega que haja faltat diàleg i recorda els debats realitzats amb els comerços dels tres carrers afectats; «portem un any treballant en este tema donat que els partits que formen part del govern local portàvem estos canvis en els nostres programaes electorals». I recorda, davant la recollida de signatures encetada per l’Associació Empresarial Alzira, que el Pla Comercial de 2005 encarregat per l’Ajuntament «ja recomanava totes estes actuacions».

Diego Gómez ha fet estes declaracions hores abans de tancar, al tràfic el carrer Hort dels Frares; des del 15 al 19 per la nova ubicació de la falla Gallera-Hort dels Frares i a partir del dilluns dia 20 davant la seua definitiva peatonalització.

Ribearexpress

1 Comentario

  1. Señor diego per a mi voste es un bon alcalde pero crec que amb aquesta idea a favoriz als vianants y no als conductors ara per aon anem al centre la gent que viu per el venecia o plaza germanies perque no deixa el carrer piletes el sentit que tenia gracies

    Un altra proposta es que a cada cantonada que niatga un contenidor se prohibira aparcar un coche fer el cuadrat de aparcar el invalits a terra pero en el simbol de la grua y a la paret de enfront colocar espills perque entre les terrazes de bar coches y contenedors algun dia tindrem un fracas moltes gracies

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here