Un dia com hui fa 20 anys va nàixer la Nova Muixeranga d’Algemesí

0
399

Nova Muixeranga celebració 20 anysUn dia com hui, 13 de març de 1997, cap a les 21 hores van acudir una vintena de dones i homes al carreró de la Capella, atrets per uns cartells que es van penjar per tot el poble on es convidava a formar part d’una segona colla que donara entrada a la dona. Els cartells havien sigut cosa de Raül Sanxis, Plàcid Navarro i Salva Pellicer que formaven part de l’única colla muixeranguera d’Algemesí. Dins de la Capella hi havia una reunió del Patronat de la Festa.

Dos mesos després ja es comptabilitzaven 80 muixeranguers, 60 d’ells dones. Huit mesos després estava triada la tela, elegit el nom i elaborats uns estatuts amb uns objectius acomplits, hui, al cent per cent.

Calia fer muixerangues amb persones. Les Muixerangues deurien ser conegudes per tot el país i més enllà. La Nova anava a portar a Algemesí manifestacions culturals veïnes nostres desconegudes per a molts. La Colla participaria en les iniciatives per a protegir el territori, campanyes contra la pobresa o situació d’exclusió, deuria ser un grup unit i agitador cultural.. en definitiva, La Nova és i serà poble.

Dissabte a la Capella

Nova Muixeranga a la Capella

La commemoració de la jornada de hui es va fer dissabte. Com sempre amb un assaig al carreró de la Capella de la Trobada i ja amb un quadre que representa La Nova Muixeranga d’Algemesí. Aquesta vegada desenes de persones van acudir a l’assaig.

La celebració es va fer, també com sempre, amb les mans dels muixeranguers i les muixerangueres. Es va guarnir la seu amb fotografies,  i es va preparar un espai per a la xicalla.

A primera hora de la vesprada, els xiquets i les xiquetes debateren sobre el futur i el passat de la Nova amb el primer mestre, Raül Sanxis, la primera presidenta Cristina Martínez , l’actual mestra Ester Ferrer i l’actual presidenta Maria Esplugues.

Tot seguit es va fer l’assaig a la Capella. A les nou de la nit, la seu, la casa de l’esport i el carrer Nou ja estaven enllestits per a la festa. Un sopar popular, moltes fotos d’alegria i un vídeo exclusiu “Ballem per la Nova” van aconseguir arrodonir la nit.

Are bé, el millor moment va ser la incorporació de dos nous muixeranguers: Ahlem Mohammedi i  el seu germà,  Salah Mohammedi. 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here