Gambrinus, Picanterra i Meson Tous pòdium del I Concurs d’Espardenyà d’Alzira

1
986
Els 25 concursants amb les autoritats
Els 25 concursants amb les autoritats

IMG_0320 IMG_0359 IMG_0379 IMG_0382 IMG_0386 IMG_0401 IMG_0412

espardenya Picanterra 2 premi
Picanterra segon premi
Espardenya meson tous 3 premi
El Meson Tous amb el tercer premi
Els cuiners de Gambrinus han fet la millor espardenyà
Els cuiners de Gambrinus han fet la millor espardenyà

El reconegut restaurant Gambrinus de Set Aigües ha sigut el guanyador del I Concurs d’Espardenyà Valenciana d’Alzira i ha aconseguit els 2.500 euros del guardó en la primera vegada que ha fet este oblidat plat original de la marjal de la Ribera.-

El segon premi ha correspost al restaurant Picanterra de Cullera dotat amb 1.500€ mentre el tercer ha estat per al Meson Tous d’este municipi riberenc, a juí d’el jurat on ha destacat la presència del reconegut restaurador Salvador Gascón. El sabor, la cocció, el color i la textura són les característiques que més valoren els experts.

Continuitat del concurs

La diputada de Turisme, Pilar Moncho, el president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Txema Peláez i l’alcalde d’Alzira Diego Gómez han lliurat els premis en presència de la família de Francisco José García, conegut com «Paco el del Mercat» que dona nom a este concurs gastronòmic que tindrà continuitat el pròxim any segons ha manifestat la primera autoritat local.

Un encert d’Alzira

Segons Moncho «ha sigut un cert d’Alzira que organitzara este concurs gastronòmic» on el protagonista és un plat «molt desconegut però molt nostre». La diputada de Turisme ha resaltat la «satisfacció» dels participants davant «la bona organització» així com que la gastronomia «és un pilar fonamental per a la promoció turística que fica en valor els productes de la terra».

També han han assistit dos diputats riberencs a Madrid; l’alzirenya Elena Bastida i el suecà Joan Baldoví.

Molts curiosos s’han acostat al llarg del matí per conèixer la recepta d’este plat en perill d’extinció que han pogut asaborir al final del certamen en la Plaça del Regne.

Riberaexpress

1 Comentario

  1. Fantástica idea y muy buena organización.
    Creo que el evento fue muy acertado, con nivel y presencia de público. ..
    Y como no, nuestros amigos de Riberexpress informando y ofreciendo detalles.
    Enhorabuena a todos.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here