Ni aèries ni terrestres les mascletaes d’enguany estaran passades per aigua a la comarca

0
559
Falles passades per aigüa
Falles passades per aigüa

Hi ha hui màxima preocupació al sí de la Junta Local Fallera d’Alzira davant les dolentes previsions meteorològiques de la pròxima setmana que, en principici, sembla afectaran des del dilluns dia 11 fins el divendres 18, millorant l’oratge nomès per al dia de Sant Josep en el que pujaran les temperaturas i s’asomarà per primera vegada el sol.

Les pluges aniran incrementant-se conforme avance la setmana i així sembla que només la última mascletà podrà disparar-se afectant de ple a la resta i per tant al concurs de mascletaes d’Alzira. El dia més conflictiu sembla el dijous, dia previst per a la plantà a la capital de la comarca, en el que la gota freda arribarà al moment més àlgid .

A més les temperatures es desplomaran caiguent una desena de graus, per al dilluns la màxima prevista no superarà els 13º i el vent bufarà amb certa força.

Previsions de Jovi Esteve

 D’entrada, el diumenge 12 ens portarà els primers canvis. Pel nord del país es despenjarà una vaguada que, de cara al dilluns 13 derivarà en la formació d’un embossament d’aire fred en altura a l’est peninsular. El diumenge la nuvolositat anirà a més i, de vesprada-nit, podran aparèixer els primers ruixats que serien en forma de tronada en alguns punts (demà ho veurem millor).

Això sí, CALDRÀ ANAR SEGUINT DE MOLT A PROP esta situació de DANA o gota freda de llibre (mesobaixa retrògrada en el golf de Cadis amb reflexe en 500 i 300hPa), perquè si els models no es desvien del que apunten a dia de hui, la primera meitat de la setmana pròxima tindrem temporal marítim, vents forts de direcció N-NE, pluges persistents i localment fortes i baixada brusca dels termòmetres que ens portaran de nou a un ambient hivernal. La segona meitat de la pròxima setmana l’oratge sembla que seguirà encara inestable, molt insegur, fred i amb possibilitat de noves pluges però, més dèbils i intermitents, extrem que caldrà seguir amb les noves eixides dels models.

Com podreu veure, el panorama per a Falles pinta molt mal a dia de hui.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here