Carcaixent munta des de hui les seues carpes falleres

0
533

Carcaixent carpa falleraTotes les carpes han sigut aprovades al presentar la documentació correcta i adaptar-se a la normativa vigent

Des de hui les diferents comissions falleres ja poden començar a muntar les seues carpes o espais festers. Segons informen des de la Regidoria de Festes, totes les carpes han sigut autoritzades ja que s’ha presentat la documentació a temps de poder tramitar-ne els permisos. Les comissions falleres tenien un mes de termini per poder presentar el projecte de muntatge, que havia de constar d’una declaració responsable, d’informe tècnic i de justificació de les assegurances corresponents.

Per altra banda, l’Ajuntament de Carcaixent ha emés un decret que regula l’horari d’obertura i tancament de l’«espai fester» propi de cada comissió fallera i que és d’obligat compliment. Així, es considera la setmana fallera des de l’11 fins al 19 de març, i els dies festius decretats pel consistori són el 10, 11, 16, 17, 18 i 19 de març. Per a estos dies sí que hi ha ampliació d’horari per poder celebrar les festivitats falleres del poble i de les mateixes comissions falleres.

En un reunió celebrada entre la regidora de Festes i els presidents de totes les comissions, se’ls va traslladar la importància d’instaurar una “racionalitat i coherència en els protocols, que hauran de ser iguals per a totes les falles”. Rosa Nicolau, regidora de Festes, va manifestar que, a més d’unificar l’autorització de carpes, la intenció de l’Equip de Govern és “conciliar la festa i la convivència amb els veïns i adoptar les mesures de seguretat necessàries”. Rosa Nicolau ha volgut agrair a totes les comissions falleres l’esforç que han fet i estan fent per a ajustar-se a la legalitat vigent perquè el funcionament dels actes siga cada vegada millor, tant per als fallers com per als veïns.

Tal com ha assenyalat la regidora de Festes, la Junta Local Fallera també ha fet un esforç per a actualitzar la documentació com a associació organitzadora de tots els actes públics, signant un conveni amb l’Ajuntament per tal d’adaptar la seua situació a la normativa vigent i poder obtindre la subvenció assignada pel consistori.

Per altra banda, des de la Regidoria de Festes han informat que, tant a la web Municipal com a l’aplicació de l’Ajuntament de Carcaixent, anirà actualitzant-se la informació referent a horaris, premis i orde de la cremà de les Falles. També, s’hi ha habilitat un mapa amb la ubicació de les diferents falles, carpes i recorregut de l’ofrena.

Departament de Comunicació i Premsa 

Ajuntament de Carcaixent

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here