Antonio Espinar exhibix una gran explosió de color en la mostra paisatgística sobre Alzira i Cabra

0
1262
Espinar amb l'alcalde en la inauguració
Espinar amb l’alcalde d’Alzira en la inauguració
IMG_9878
Aida Ginestar regidora de Cultura
IMG_9882
El pintor amb la seua família

IMG_9867 IMG_9872 IMG_9888

El pintor andalús i valencià Antonio Espinar presentà ahir a la Casa de la Cultura la seua obra més recent en l’exposició, «Dos pueblos y un pintor» on mostra la seua passió per les dos terres on s’ha desenvolupat la seua vida; la cordobesa Cabra, on va nàixer i va descobrir el que volia fer en la vida i Alzira o ha continuat la seua trajectòria artística complint el seu desig de la infantessa.

Antonio ha realitzat al voltant de 50 exposicions, destacant les de Barcelona i Madrid on va rebre molt bones critiques. Cal remarcar, per la importancia i l’impacte, la que se li va dedicar al “El punto de las artes” que és possiblement la publicació especialitzada en art més prestigiosa d’Espanya.

En esta etapa, els seus viatges per distintes ciutats italianes i París, li permeteren conéixer de primera mà als grans mestres de la pintura (Rafael, Miguel Angel, Leonardo, Monet, Van Gogh….) i estudiar i descobrir alguns dels seus secrets que incorporaría a la seua pintura obrin-li tot un món de possibilitats creatives i tècniques i, amb tot este bagatge, arribà, la seua primera exposició a esta mateixa sala en l’any 1997.

 Gran admirador de Sorolla

Tres anys després, en el 2000, amb l’exposició “Paisaje sin figuras” un Espinar ja madur personal i professionalment, irromp per segona vegada en esta sala que inunda d’un dels temes que ha estat una constant en la seua pintura: el paisatge. Un paisatge viu, de grans contrasts cromàtics (de vegades pròxims al fauvisme de Matisse, Derain, Braque) per la seua utilització provocativa del color, pintats (en gran part) a partir d’una primera impressió i interpretació subjectiva del natural, distribuint generosament el color amb el que logra una llum que, de vegades recorda a Sorolla (mestre del qual Antonio és un gran admirador), utilitzant l’oli a base de pinzellades i espàtula creant superfícies planes i relleus que aporten tensió a les seues obres i una gran força expressiva.

Nou anys dIMG_9859esprés, Antonio va sorprendre amb una nova exposició que amb el títol “El arte de los monasterios – nueva luz en la mente”  feia un recorregut per un dels elements arquitectònics amb més entitat de les nostres terres: els monestirs. Santa Maria de la Murta, La Valldigna, Cotalba, el Corpus Cristi de Llutxent dialogaven en esta mostra amb bodegons i paisatges rurals i urbans de tota la geografia espanyola.

Huit anys han passat ja d’aquella sorprenent exposició, i ahir Antonio presentà la seua obra més recent en esta exposició, “Dos pueblos y un pintor”, a la Casa de la Cultura d’Alzira davant nombrosos amics, familiars i admiradors, entre ells l’alcalde d’Alzira Diego Gómez, la regidora de Cultura Aida Ginestar i els regidors, Ivan Martinez, Fernando Pascual i Pepe Grau, junt l’alcaldessa de La Barraca Vero Almunia.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here