La Casa Tena d’Alzira millora la imatge exterior

1
975

Casa Tena milloradaLa Casa Tena, que alberga dependències municipals, millora la imatge exterior

– Pertanyia a una de les famílies més notables d’Alzira

– La vicealcaldessa i regidora de Patrimoni Cultural manifesta que iniciatives com esta ajuden a dignificar el nostre patrimoni

Recentment s’ha pintat la façana de la Casa Tena, una de les construccions que formen part del patrimoni local i que alberga dependències administratives.

Fernando Pascual, regidor de Gestió Urbanística, ha declarat que «un immoble com este amb un valor important era necessari que oferira una imatge d’acord amb la seua importància històrica, per això s’ha decidit actuar per tal d’arreglar-ho».

La Casa de Tena pertanyia a una de les famílies més notables d’Alzira. L’Ajuntament la va adquirir a principis dels anys 80 per al Museu Municipal. Però finalment va ser annexionada a l’ampliació de les dependencies municipals, i el Museu es va instal·lar en la primera planta de la Casa de la Cultura.

Anterioment va pertànyer a la família Lacasta. Però es deu als Tena la seua popularitat, ja que Julio Tena va ser metge de família, i en la dita casa tenia la seua consulta. També va ser alcalde en dos períodes (1939-1943 i 1945-46), i a ell se li va dedicar en 1947 el desaparegut col·legi Julio Tena, ubicat a la plaça del Sufragi, on hui estan l’edifici d’Hisenda i dels jutjats.

Isabel Aguilar, vicealcaldessa i regidora de Patrimoni Cultural, valora molt l’actuació que dóna realç a este immoble i ajuda a dignificar el patrimoni de la nostra ciutat, ja que arquitectònicament és un dels immobles més destacables de la Vila.

Per la seua ubicació al carrer Sant Roc, principal eix viari de la Vila, prop de l’Ajuntament, junt amb altres edificis d’interés, com per la volumetria i imponència de la façana, de gran port i simetria, consta de tres altures, l’última, la cambra, amb les finestres arquejades, del mateix estil que les de l’Ajuntament, el Palau Casassús, o la Casa del carrer de l’Ensenyança. Les amples estances interiors han sigut rehabilitades prestant el seu servici al ciutadà. Tot junt l’han fet mereixedora d’estar inscrita en el Catàleg de Béns Immobles del Pla General d’Ordenació Urbana.

 

1 Comentario

  1. Estem prop de falles i una de les mes visitades va a ser la falla del Mercat, algú de l’Ajuntament o de la comisió ha vis com están les portes de l’antiga Fonda del Mercat, un reclam turistic de primer orde. Feu el favor de tapiaro per vengonya fallera o a la población d’Alzira.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here