L’Alcúdia més a prop d’aconseguir el cicle formatiu de metall-mecànica

0
238
  • Alcudia cicle metallLa implantació del Cicle tindria una repercussió important en la comarca

Reunió d’alcaldes i regidors i regidores de la comarca, sindicats, professorat de l’Institut i empreses, dels distints pobles de la comarca per fer suport a l’Ajuntament de l’Alcúdia en la demanda del cicle de formació professional del sector metall-mecànic.

L’Alcalde de l’Alcúdia, Andreu Salom, la regidora d’Educació, Pilar Huertas, i el director de l’IES Els Évols i la Directora General de Formació Professional, Marina Sánchez, han presidit la reunió per demandar la implantació del cicle de formació professional del sector metall-mecànic.

Per a fer suport en la demanda d’aquest cicle, també han estat presents alcaldes i regidors i regidores de diferents pobles de la comarca, a més dels responsables de les principals empreses d’aquest sector que demanden, cada vegada més, persones qualificades i consideren d’importància la decisió d’implantar el cicle. També han assistit representants dels sindicats majoritaris CCOO i UGT, professorat de l’Institut i tècnics de l’Ajuntament.
A la reunió, l’alcalde, Andreu Salom, ha exposat la necessitat d’implantació d’aquest cicle formatiu tant per al poble, com per a la resta de municipis de la comarca, a l’igual que per a les empreses del sector que, actualment, estan donant treball a persones d’altres comarques que, a mida que van trobant feina a prop de les seues cases, abandonen les empreses que les han format. A més, ha insistit molt que es tracta d’un cicle amb elevada sortida professional a la zona de l’Alcúdia.

D’altra banda la regidora d’Educació, Pilar Huertas, ha volgut incidir que és una petició estudiada i meditada. S’està demandant un cicle de formació necessari per al poble i per a les empreses que conformen el teixit industrial de l’Alcúdia i per això és imprescindible la construcció de l’edifici que albergarà les instal·lacions necessàries per a poder impartir aquests estudis.

La Directora de la Conselleria d’Educació, Marina Sánchez, s’ha mostrat molt receptiva a la proposta i ha afirmat que comparteix l’opinió que es tracta d’una vertadera necessitat a la comarca. És per aquest motiu que, s’ha compromés a fer tot el que es trobe al seu abast, per a fer realitat la implantació d’aquest cicle, però demana la total implicació de les empreses del sector. Implicació què, una vegada més, s’ha demostrat que està, no sols per part de les empreses, sinó per part de l’ajuntament de l’Alcúdia i d’altres ajuntaments de la comarca.

A partir d’ara s’obri un període d’estudi i presentació de propostes per tal que la Conselleria d’Educació aprove definitivament la creació del Cicle Formatiu de Metall-Mecànica a l’Alcúdia.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here