La Malva d’Alzira guanya el segon premi i Plaça del Forn el 10é del llibret de la Generalitat

0
1018
Portada de llibret de la Malva
Portada de llibret de la Malva
Llibrets de la Plaça del Forn
Llibrets de la Plaça del Forn

El «Tro d’Avís» de la falla Plaça La Malva ha aconseguit el segon premi del concurs de Promoció de l’Ús del Valencià convocat per la Generalitat per als llibrets de falla 2017, sent sols superada per Na Jordana de València. El llibret es nomena «ValènciaVisió» i en ell es reclama un Festival de la Cançó Valenciana en el que autors de reconegut prestigi escriuen sobre esta temàtica tenin com a referents 12 importants cançons valencianes.

La Ribera ha aconseguit tres guardons més entre els deu primers llibrets del centenar presentats; així Canet i Raval de Cullera han aconseguit el 5é i el 8é lloc mentre la Plaça del Forn d’Alzira feia el 10é.

Cal destacar el 10é lloc aconseguit per la falla de la Plaça del Forn en esta convocatòria realitzada per la Direcció General de Política Lingüística de la Conselleria d’Educació.

Enguany s’incrementen les quanties de cadascun dels guardons, que en el cas del primer premi augmenta un 14,3%, concedint enguany 4.000 euros, i el segon premi també s’incrementa un 16,6%, concedint 3.500 euros, enfront dels 3.000 de l’any passat. En el cas del tercer premi, està dotat de 3.000euros, és a dir, un 20% més que l’any passat, i el quart i cinqué premis rebran 2.500 i 2.000 euros cadascun, la qual cosa suposa un augment del 25 i del 33%, respectivament.

A més, la Conselleria concedeix 5 premis de 1.800 euros, cinc premis de 1.400 euros, cinc de 1.200 euros, cinc premis de 800 euros, cinc més de 600, cinc de 550 euros, cinc de 500 euros, cinc més de 450 euros, altres cinc de 400 euros, deu de 350 euros i, finalment, altres deu premis de 300 euros.

El jurat que ha valorat els treballs presentats ha destacat l’excel·lent qualitat dels llibrets presentats, així com la gran diversitat d’estil, la presentació, la creativitat, l’originalitat. Quant als criteris tinguts en compte en la valoració dels treballs destaca la qualitat de l’edició, els continguts literaris, l’extensió del text escrit en valencià, la difusió dels llibrets i la publicitat en valencià.

Cal destacar que els premis seran lliurant al Palau de les Arts el pròxim divendres, 10 de març, a les 16.30 hores, en un acte al qual assistiran la fallera major de València i la seua cort d’honor.

La Malva guardonada en totes les edicions

La Falla Plaça Malva continua aconseguint premis en el seu ‘Tro d’Avís’, concretament el segon en el concurs que la Generalitat Valenciana convoca des de fa 25 anys per a la Promoció i Ús del Valencià.

Enguany la falla guanyadora ha sigut Na Jordana de València i per darrere de la Malva en tercera posició ha quedat la Penya el Mocador de Sagunt. 

La Malva és l’única comissió de la Comunitat Valenciana que ha participat en totes les edicions d’aquesta convocatòria que ha participat i optés premis en totes les edicions. Els números de la Falla Plaça en els seus llibrets són molt cridaners, 8 primers premis a València, 7 segons, 3 tercers, 2 cinqué, 1 sisé, 2 seté, 1 10é i 1 14é, comptant que des de l’any 2004 no ha baixat dels tres primers, sent també l’única falla que ha aconseguit guanyar en dos ocasions, anys 2011, 2012 i 2015, 2016 el primer premi de manera consecutiva.

Açò si parlem del concurs de València però a Alzira encara és més significatiu el domini de la Malva, ja que du 15 anys consecutius guanyant el primer premi y des de que es va fundar la falla han participat en 29 ocasions de les quals han guanyat en 22.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here