Carolina Valls guanyadora de la VIII edició de la Biennal de Pintura

0
712

CaRCAIXENT BIENAL PINTURALa seua obra “Flexible #4” va obtindre el primer premi per unanimitat

 El divendres es va celebrar, en la Biblioteca Pública, l’acte de lliurament del premi de la huitena edició de la Biennal de Pintura “Ciutat de Carcaixent” que organitza l’Ajuntament de Carcaixent junt amb l’Associació Pictòrica. La guanyadora del certamen va ser la pintora valenciana Carolina Valls que, amb la seua obra Flexible 4#, va obtindre per unanimitat el primer premi del jurat valorat en 2.500€. A més, l’obra presentada per Fernando Jiménez Fernández, Intreoselenita 12, va rebre una menció d’honor.

Per a esta VIII edició s’han presentat un total de 61 obres, participació que, en paraules de la regidora de Cultura, Desirée Palma, “és una clara mostra de la bona salut de què gaudeix la Biennal de Pintura i del prestigi que té entre els artistes”. El president de l’Associació Pictòrica, Francesc Morant, va destacar la “gran qualitat” de tots els treballs presentats al certamen i la dificultat per a decidir-ne l’obra guanyadora. De totes les obres rebudes, el jurat en va seleccionar 14 que són les que formen part de l’exposició que es pot visitar ja en la Biblioteca Municipal fins al 12 de març.

Desirée Palma va manifestar, durant la seua intervenció, la voluntat de l’Ajuntament de Carcaixent de continuar treballant junt amb l’Associació Pictòrica per a millorar la repercussió del certamen, i especialment per a valorar un lloc alternatiu d’exposició i poder, així, declarar més finalistes. “Personalment he pogut comprovar enguany que costa quedar-se, en aquest cas, amb sols 14 obres seleccionades, atenent l’entitat que ja té aquest premi i que fa que les obres que s’hi presenten siguen moltes i de molta qualitat”, va explicar.

La major part de l’obra de Carolina Valls gira entorn del concepte de l’espai. L’obra guanyadora pertany a la sèrie “Flexible”, que busca les claus que calen per a reproduir els elements geomètrics com una cosa innovadora. Estos elements són producte tant de la matemàtica, ja que s’obtenen a partir de mesures i proporcions, com de la metafísica, perquè inclouen un espai canviant, flexible, que circula per les cavitats i els envolta a l’exterior. Paral·lelament es combinen formes orgàniques que contenen geometries ocultes a causa dels factors òptics que produeixen la llum i la deformació espacial.

 

Departament de Comunicació i Premsa 

Ajuntament de Carcaixent

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here