25 restauradors imitaran les espardenyaes de Paco «el del Mercat» en el I Concurs d’Alzira

0
782
Presentació del concurs gastronòmic
Presentació del concurs gastronòmic

IMG_3025 IMG_3027 IMG_3029 IMG_3037 IMG_3040

Amparo filla de Francisco José Garrcia
Amparo filla de Francisco José Garcia

Un total de 25 prestigiosos cuiners valencians participaran el pròxim 12 de març en el I Concurs d’Espardenyà Valenciana «Francisco José Garcia» en memòria del cuiner d’Alzira Paco «el del Mercat» que es va especialitzar en este oblidat plat de la Ribera que pretenen rescatar entre l’Ajuntament alzireny, la Mancomunitat de la Ribera Alta i el Patronat de Turisme de la Diputació.

Més de 300 racions

La Plaça del Regne es convertirà en un gran restuarant obert on els assistents podran assaborir les més de 300 racions que cuinaran a l’aire lliure restauradors de Cullera, Sueca, Carcaixent, Alzira, L’Alcúdia, Xàtiva, Set Aigües, Benifairó i La Pobla Llarga. A Paco li agradava fer l’espardenyà amb «un puntet coentet que li donava un sabor especial» contava la seua filla Amparo qui ha destacat duran la presentació del concurs «la passió per la cuina tradicional» que li ficava son pare, que s’apassionà pels guissos durant la seua etapa juvenil de pastor d’ovelles.

Així com la paella, l’arròs al forn, el putxero i la fideuà conten amb el seus concursos particulars, l’espardenyà tot i tindre més de 5 segles de vida, estava fins ara un tant oblidada segons l’alcalde d’Alzir Diego Gómez.

Tres premis i reganyà de postre

 Per la seua part el regidor de Promoció Econòmica Ivan Martinez ha resaltat que este certamen gastronòmic «servix per dinamitzar el sector i per involucrar altres sectors econòmics d’Alzira». Un certamen que conta amb unes bases semblants el Concurs Internacional de Paella de Sueca.

El jurat concedierà tres premis;  de 2.500 € per al guanyador, de 1.500 € per al segon classificat i 1.000 € per al tercer.

L’Ajuntament d’Alzira convida a la ciutadania alzirenya a passar-se el dia 12 per la plaça del Regne perquè podrà tastar este plat típic valencià i, de postre, podran gaudir de la reganyà d’Alzira.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here