El Museu Fuster de Sueca, Blasco Ibáñez a Alzira i Sant Bernat a Carlet en Entre Comarques

0
556
Museu Fuster
Museu Fuster
Monument a Blasco Ibáñez en la Muntanyeta
Monument a Blasco Ibáñez en la Muntanyeta

L’EntreComarques 2017 este cap de setmana torna a la Ribera de Xúquer

Sueca i Alzira dissabte, i Carlet i Pobla Llarga diumenge, són els municipis que este cap de setmana obriran les seues portes en el programa EntreComarques.

Dissabte: 4 de març: MATÍ SUECA  Visita Museu Joan Fuster i Mercat Central

 El passat 25 de gener es va inaugurar la zona expositiva del Museu ocupa la planta baixa de la Casa Joan Fuster, al número 10 del carrer de Sant Josep, de Sueca, la capital de la Ribera Baixa. És el lloc on va transcórrer la major part de la vida de l’escriptor —havia nascut al número 30 del carrer de la Punta— des dels vuit anys fins a la mort. Aquest des de Sueca Turisme presentem a la Ruta entre comarques aquest museu junt al Mercat Central per a que també coneguem un espai comercial molt important de la localitat sueca on trobem embotits amb unes llavoretes especials i altres productes autòctons.

VESPRADA ALZIRA:BLASCO IBAÑEZ I ALZIRA

Coneixerem la vinculació  de l’ escriptor amb la ciutat d’Alzira, així com la seua transcendència literària a la Casa Blava i es conclourà al mirador de la Ribera que és la Muntanyeta d Sant Salvador degustant la tradicional reganyà.

Diumenge: 5 de març:

MATÍ CARLET

Ermita de Sant Bernat i ruta pel nucli urbà: turisme familiar i cultural per a conèixer el ric patrimoni històric de Carlet.

Ermita de Sant Bernat en Carlet
Ermita de Sant Bernat en Carlet

Es visitarà: carrers del poble antic, Teatre del Siglo, Caixa Carlet, plaça de la Vila, Església i Capella de Santa Maria de Carlet, plaça Major, Mercat i façanes del carrer Major, l’Estació,

Ermita de Sant Bernat, Parc Escolar.

 

VESPRADA POBLA LLARGA

De l’època foral a la taronja

Es visitaran  diverses vivendes amb una marcada decoració de l’època foral o de l’art decò, entre elles: La casa del Baró de Santa Bárbara, amb un paviment del segle XVIII idèntica a la cuina del Museu de Ceràmica de València, la casa de Don Luis Ibañez de Lara, Casa de Carbonell, etc.

En cada una d’aquestes visites, veurem elements que relacionen aquestes cases amb el moviment decoratiu de l’època que ens interessa: com els mobles historicistes, vidrieres interiors, estufes modernistes, mobiliari de morera i corda, diverses portalades en pedra de l’època foral, plafons ceràmics amb motius religiosos. També veurem la Casa de la Música, que es una vivenda del segle XVIII de les anomenades “de la seda”, anomenada així per la seua tipologia adaptada al conreu del cuc de seda.

Com assenyala el president del Consorci de la Ribera, format per les mancomunitats de la Ribera Alta i la Ribera Baixa, «les mancomunitats participants en el projecte EntreComarques sumem recursos turístics per a aprofitar sinèrgies i generar turisme amb el suport de la Diputació».

La ruta comença a les 10:30h pel matí i a les 16:30h per la vesprada des dels ajuntaments. Les visites tenen un preu de 4€ per persona i dia que inclou les rutes de matí i vesprada, la visita als monuments i la degustació gastronòmica. Les inscripcions s’han de realitzar abans del dijous anterior en https://goo.gl/5QCst8

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here