Alzira estudia ser «Ciutat 30» on compartisquen els carrers vianants i vehicles

0
502
Paco Tortosa, Pep Carreres i Xema Segovia
Paco Tortosa, Pep Carreres i Xema Segovia
Carrer de Melilla
Carrer de Melilla
El geògraf Paco Tortosa
El geògraf Paco Tortosa
L'arquitecte Xema Segovia
L’arquitecte Xema Segovia
El regidor de Medi Ambient
El regidor de Medi Ambient

El govern d’Alzira estudia la possibilitat de prohibir la circulació de vehicles a més de 30 km/h en alguns carrers per «humanitzar» la ciutat en la que el cotxes han «arranconat al vianant».

Una «Ciutat 30» comporta carrers sense semàfors i voreres amb un espai «compartit» per vehicles i vianants, segons manifestà el geògraf, historiador i escriptor Paco Tortosa durant la taula redona organitzada per la regidoria de Medi Ambient.

Laa disposició del mobiliari ajudar a reduir la velocitat «disminuïnt els 60% dels desplaçaments interiors» i la temps «humanitzant la ciutat» advertia Tortosa, qui recorda que l’asfalt «eleva considerablement les temperatures».

La Ciutat 30  conta amb nombrosos beneficis, entre els que destaca «menys soroll, més frescor i més espais per als vianants, fent una ciutat sense senyals ni voreres». Tortosa ficà com exemple que l’Avinguda Sants Patrons d’Alzira podria creuar-se «sense tindre que mirar si ve un cotxe».

Per la seua part l’arquitecte Xema Segovia, explicà, ajudat de diapositives, com els cotxes han anant transformant les ciutats; «guanyan pes fins el punt de convertir carrers en carreteres» com ha ocorregut en les grans ciutats com València. Segovia lamentà que els vehicles «hagen arranconat els vianants», així en el cas d’Alzira explicà hi han trams snse voreres als carrers tan cèntrics com Major Sant Agustí i Colón.

Un exemple de recuperació de l’espai per als vianants es Xàbia, on «s’ha dissenyat una ciutat per als xiquets», afirmà Xema Segovia, fermpartidari de «la humanització de les cituats»

Carreres, que actuà de moderador, explicà la voluntat de l’equip de govern local de caminar cap «un canvi de model que faça una Alzira més atractiva i agradable».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here