Sueca i Aguas de Valencia editen un llibre sobre el Parc Natural de l’Albufera

0
485

Sueca llibre albuferaL’Ajuntament de Sueca i la Fundació Aguas de Valencia han presentat el llibre ‘Parc Natural de l’Albufera: 30 anys, 30 mirades’

 

 

L’acte de presentació ha tingut lloc a la Biblioteca Municipal de Sueca, realitzant-se posteriorment un recorregut pel Molí dels Pasiegos

La regidora de Serveis Municipals i d’Aigües i Sanejament de Sueca, Pilar Moncho; el director de Global Omnium/Aguas de Valencia, Vicente Fajardo i el coautor i membre de la Fundació Assut, Vicent Llorens han presentat el llibre Parc Natural de l’Albufera: 30 Anys, 30 Mirades, com a commemoració del 30 aniversari de la declaració d’este espai com a parc natural.

Moncho ha recalcat a la seua intervenció la “importància de treballar conjuntament estes dues empreses i també ha destacat el treball de Aguas de Valencia per dur endavant este tipus de treballs i poder mostrar el significat de l’Albufera de València” i ha continuat “per a mi no són sols 30 mirades si no que són milions i milions de mirades que any rere any captiven a milions de turistes”.

Per la seua banda, Vicente Fajardo ha destacat que “des de la Fundació Aguas de Valencia i Global Omnium, el que es pretén es contribuir a la recuperació ambiental de l’Albufera i, sobretot, divulgar a tota la societat la riquesa natural, cultural i antropològica que alberga”. Així mateix, Fajardo ha remarcat que “gràcies a la col·laboració públic-privada podem treballar perquè els ciutadans de hui i de demà puguen apreciar i conservar esta joia de l’imaginari col·lectiu: l’Albufera de València”.

El Parc Natural de l’Albufera: 30 anys, 30 mirades”.

A la presentació han assistit diferents participants en este llibre, com ara ex directors del parc, regants, ecologistes, agricultors, entre d’altres.

Esta obra recopila valuosos testimonis dels principals protagonistes que van aconseguir la definitiva protecció i posterior conservació de l’Albufera, a més de ser un reflex de la riquesa i heterogènia realitat d’este ecosistema: Joan Miquel Benavent i José Segarra (ex directors del Parc), Víctor Navarro (president de la Junta Rectora), Paloma Mateache (actual directora conservadora del Parc), José Caballer (president de la Comunitat de Pescadors del Palmar), Emili Piera (Periodista), Vicent Roselló (Catedràtic de la Universitat de València), Juan Valero de Palma (Secretari de la Sèquia Reial del Xúquer), entre altres.

Com han assegurat els experts, transcorreguts 30 anys de la declaració de l’Albufera com a parc natural, la situació ha canviat i molts dels impactes i amenaces que quasi la feren desaparèixer  han quedat reduïts o minimitzats. La situació d’ara és molt més favorable i optimista que aquells anys 80 i qüestionar-ne la figura del parc natural resulta remot. Tots coincideixen en que aquella declaració com espai protegit, sense precedents en la nostra història, fou tot un encert.

 

 

Col·laboració tecnològica públic-privada

Recentment, la col·laboració entre l’empresa pública Aigües de Sueca i Global Omnium/Aguas de Valencia ha possibilitat que Sueca estalvie este any més de 600.000 m3 de aigua potable.

Este important assoliment s’ha pogut aconseguir gràcies als treballs de sectorització del casc urbà i dels avanços que compondrà la implantació de la tecnologia per a la detecció de fugues, en col·laboració amb Global Omnium/Aguas de Valencia.

Aigües de Sueca utilitzarà esta tecnologia mitjançant un software especialitzat en alarmes per a la ràpida detecció de fugues ‘invisibles’ en la xarxa del municipi. Açò permetrà un control més precís dels cabals d’aigua consumits, i ajudarà, com demostren els primers registres, a millorar l’eficiència de la xarxa que, a més, propiciarà la reducció de les emissions CO2 a l’atmosfera.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here