Alzira plantarà més de 2.000 freixos llidoners i moreres en Les Basses durant els pròxims anys

1
585
Este carrer virtual servix d'exemple per al futur barri
Este carrer virtual servix d’exemple per al futur barri

IMG_2402

IMG_2391

IMG_2392

IMG_2371
Pep Carreres regidor de Medi Ambient

IMG_2376 IMG_2388

Rafael Narbona
Rafael Narbona

L’Ajuntament d’Alzira encetarà el Pla d’Arbratge projectat per fer una ciutat «més agradable» en el barri de Les Basses on pretén plantar un total de 2.137 arbres durant els pròxim 8 anys

Serà la barriada pilot de la ciutat on l’equip de govern pretén iniciar «el canvi de model» de la capital de la Ribera, segons el regidor de Medi Ambient Pep Carreres, perquè «la circulació i la mobilitat de les persones siga més agradable».

El paissatgista Rafael Narbona, ha explicat esta setmana el Pla davant l’associació de veïns de Les Basses, un barri on com en la resta de la ciutat «l’arbrat és prou escàs». Només es poden contabilitzar exemplars en el parc i en la CV-50 que discurrix junt a esta barriada.

Vehicles i vianants

Narbona, autor del Pla, ha dividit els carrers  segons la seua amplària, la majoria d’ells oscil.la entre els 12 i els 13 metres, i per a ells conta amb diferents opcions, totes elles amb espècies autòctones com els freix de flor, el llidoner i la morera. Com en la resta de la ciutat «el major problema són les conduccions de la llum, el gas, l’aigua i d’altres», però és partidari de no fer peatonal cap carrer sinò de simultanejar els vehicles amb els vianants en no ser una zona de pas cap altres barris de la ciutat. Una de les alternatives més viables és la de fer una vorera més ampla que l’altra i així Narbona ha dissenyat una ruta escolar que conecte els col.legis Garcia Lorca I Gloria Fuertes amb l’institut Rei en Jaume per facilitar l’accés dels alumnes.

Més vida i menys calor amb arbres

«Els carrers tenen més vida amb arbres, està arxidemostrat» advertix el paissatgista que a més oferix una dada molt revetladora; «quan els arbres hagen crescut la temperatura baixarà entre 7º i 8º» després d’avisar que l’asfalt en estiu pot pujar fins el 80º de temperatura.

Els arbres sols representen el «5%» del total del pressupost que pot arribar als 10 milions d’euros, una xifra molt elevada però Narbona recorda que Brusseles destina un 11% del pressupost de la UE a infraestructures verdes. L’Ajuntament confia en obtindre en el mes de març la subvenció europea per «reurbanitzar Les Basses» encentant així el nou projecte que faça una ciutat «més habitable».

El Pla d’Arbratge de Les Basses pot començar enguany si arriben els Fons Feder pels pocs trams no contaminats per les canonades com alguns trams dels carrers La Unió i Dr Fleming.

1 Comentario

  1. Això no pot quedar per a la dècada que vé, ha de començar aquesta legislatura almenys amb alguns carrers de cada barri, per demostrar que hi ha realment un canvi i se millora el poble i la qualitat de vida, a més de lluitar contra la contaminació i el calfament global…
    https://www.riberaexpress.es/2016/07/01/aportacions-de-la-ribera-en-bici-al-pla-darbratge-dalzira/
    https://www.riberaexpress.es/2016/02/07/mes-i-millors-parcs-jardins-i-arbres-la-ribera-en-bici/

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here