Alzira plantarà este diumenge al llit del Xúquer 500 plançons de diverses espècies autòctones

0
202

Xúquer alzira plantació boscL’Ajuntament d’Alzira celebrarà demà diumenge, la Festa de l’Arbre al riu Xúquer, una jornada que demana la participació de la ciutadania i que consistirà en una plantació de 500 plançons de diverses espècies autòctones.

El regidor de Medi Ambient, Agricultura i Consum, Pep Carreres, ha assenyalat que “esta activitat complementa les accions d’eliminació de canya que s’han dut a terme des de la regidoria tenint, el conjunt del projecte, la intenció de contribuir a la conservació i millora del Xúquer”.  Des de l’Ajuntament d’Alzira, “volem reivindicar la integració del riu Xúquer a l’urbanisme i l’activitat d’Alzira, fent especial èmfasi en l’educació mediambiental”, ha afegit Carreres.

Des de la Fundació Limne, entitat conservacionista que col·labora estretament amb l’ajuntament d’Alzira, destaquen que “dins el conjunt d’espècies que es plantaran a Alzira es troben les fràngules que, en trobar-se en perill d’extinció, aportaran singularitat i protecció a este tram del Xúquer”.

Les persones que vulguen col·laborar amb la plantació poden inscriure’s prèviament al correu electrònic participa@limne.org, al telèfon 635 47 57 06 o acudir al punt de trobada, baix del pont de Ferro, a les 10 del matí del dia 26. Durant les quatre hores que es preveu que dure l’activitat es podrà participar en la plantació de 65 exemplars de salze, 100 fràngules i 285 joncs al llarg del tram comprès entre ambdós ponts. Al punt de trobada hi haurà personal de la Fundació Limne que facilitarà informació sobre l’activitat, així com les plantes i material necessari.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here