EntreComarques recorre este cap de setmana la Ribera del Xúquer

0
867
 • Hort de Sant Eusebi a Carcaixent
  Hort de Sant Eusebi a Carcaixent

  L’ Alcúdia i Benimodo el dissabte i Carcaixent i la Barraca el diumenge són les els municipis que esta cap de semana obriran les seues portes en el programa Entrecomarques.

 • Dissabte, 25 de febrer Matí: l’ Alcúdia
 • L’ESPLENDOR DEL SEGLE XVIII, l’esplendor d’una vila que va despertar durant la segona meitat del segle XVIII a les més avançades novetats culturals i artístiques del moment, gràcies al creixement econòmic i demogràfic comportat, entre d’altres factors, per la cria de cucs de seda a les andanes de les cases i la introducció d’importants novetats en els conreus. La inauguració de la capella de la Mare de Déu de l’Oreto, la construcció d’un nou temple de Sant Andreu popularment conegut com “la catedral de la Ribera” en què participen els més destacats arquitectes, pintors i escultors de la recent fundada Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles, o la dotació de la col·lecció més antiga conservada de plafons devocionals valencians als diferents carrers del nucli històric, fan de l’Alcúdia el paradigma de l’apogeu d’unes dècades que van bastir la fi del predomini senyorial i que van assentar les tradicions rituals més arrelades del folklore alcudià, riberenc i valencià.
 • Durant la visita es passejaran els principals carrers del nucli històric, tot contemplant alguns dels plafons devocionals més antics conservats, es visitarà el temple parroquial de Sant Andreu i es pujarà al campanar més alt de la nostra comarca per a gaudir de les privilegiades vistes que ofereix l’últim cos de la torre.
 • Vesprada: Benimodo: centre històric i edificis emblemàtics
 • Localitat artística per excel·lència de la qual és natal i resideix el pintor Rafael Armengol i en la qual estiuejava el poeta Vicent Andrés Estellés. En l’itinerari d’aquest municipi de la Ribera Alta del Xúquer es podrà visitar el casc antic i les seves cases d’arquitectura popular, l’ajuntament, l’església de la Immaculada Concepció del s. XVIII, les fonts, els plafons ceràmics situats en diferents façanes de cases de la localitat i la casa del poeta Vicent Andrés Estellés. La ruta finalitzarà amb un berenar.
 • Diumenge, 26 de febrer MATÍ : Carcaixent: Horts monumentals emblemàtics
 • Començarem a la Plaça Major on farem una introducció a la història de Carcaixent i el que va suposar el desenvolupament del conreu de la taronja a les nostres terres.
 • Una vegada realitzada la introducció, amb una passejada d’uns 30 minuts anirem, admirant l’arquitectura modernista de principis del segle XX, cap als horts monumentals de Sant Vicent i de Sant Eusebi, ubicats als límits de l’actual casc urbà de Carcaixent.
 • Als dos horts podrem gaudir del paisatge del mar de tarongers que envolta el nostre poble i, a més, conèixer com vivia la burgesia de l’època admirant les construccions úniques dels  horts de tarongers.
 • Adjuntem propostes per a dinar de tres restaurants.
 • VESPRADA: La Barraca d’ Aigües Vives” un paissatge per descobrir
 • Història dels orígens del poble, visita del teatre, llavador, església, casino, estació de ffcc i venta.

Com assenyala el president del Consorci de la Ribera, format per les Mancomunitats de la Ribera Alta i la Macncomunitat dela Ribera Baixa, «La Vall d’Albaida, la Safor, la Ribera Alta ,  la Ribera Baixa , la Costera i la Canal, sumem recursos turístics per a aprofitar sinèrgies i generar turisme amb el suport de la Diputació».

La ruta comença a les 10:30h pel matí i a les 16:30h per la vesprada des dels ajuntaments. Les visites tenen un preu de 4€ per persona i dia que inclou les rutes de matí i vesprada, la visita als monuments i la degustació gastronòmica. Les inscripcions s’han de realitzar abans del dijous anterior en https://goo.gl/5QCst8

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here