25 prestigiosos restauradors participaran en el I Concurs d e l’Espardenyà d’Alzira

0
689
Una espardenyà
Una espardenyà

L’espardenyà, un suculent però prou desconegut plat riberenc erà l’únic de la gastronomia valenciana que no protagonitzava cap concurs fins ara. Una injustícia que repararà Alzira el pròxim 12 de març, a les mateixes portes de la falles de la Humanitat, que ha convocat un concurs en el que, segons ha pogut averiguar Riberaexpress, participaran al voltant de 25 prestigiosos restauradors.

L’espardenyà és, sens dubte, un dels plats més desconeguts de la gastronomia valenciana, però una autèntica delícia que conta amb uns ingredients molt diversos en els que es barreja la carn i el peix. Així es fiquens anguiles, pollastre, conill, creïlla, pebre roig, all, oli i a més s’escalda un ou per cada comensal.
Crida l’atenció que siga un municipi de la Ribera Alta el que li rendisca honors en ser un plat tìpic de l’Albufera i la Ribera Baixa, precissament l’espardenyà va nàixer a Sueca fa un centenar d’anys, localitat en la que este original plat conta amb un gran predicament.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here