La Junta Local Fallera de Sueca lliura els Nelos als millors sainets

0
639

Sueca concurs rallySueca sainet millor 17Les falles Tro i Flama i Verge de Sales van ser les més guardonades

La Falla Tro i Flama va aconseguir, este cap de setmana, emportar-se el Nelo al millor sainet gràcies a l’obra L’Avespeta. La Falla del Perelló va recollir el preat trofeu en la gal·la d’entrega de premis del XIX Concurs de Sainets que convoca la Junta Local Fallera. La Falla Verge de Sales va aconseguir el segon premi amb el sainet La falla no té un cèntim; el tercer premi fou per a la Falla Avinguda 18 de juliol per Per la fam d’heretar; i el quart millor sainet va ser el de la Falla El Mercat amb El mestre de la bandurria.

En quant al millor actor principal, el Nelo va anar dirigit per Javier Bonillo de la Falla Verge de Sales mentre que Salvador Furió, de la Falla Tro i Flama, i Jorge Vayà, de la Falla El Portal, reberen la menció especial. Per la seua part, el Nelo a la millor actriu principal va ser per a Júlia Martínez, de la Falla Tro i Flama, i les mencions especials per a Inma Ortells, de la Falla Verge de Sales i per a Edith Llop, de la Falla Avinguda d’Espanya.

Pel que fa al premi de millor director, enguany va recaure en Pilar Villegas, de la Falla Tro i Flama, i van rebre menció especial, Inma Ortells, de la Falla Verge de Sales, i Rafa Colomar, de la Falla Avinguda 18 de juliol.

Raquel Tamarit, alcaldessa de Sueca, va donar l’enhorabona a tots els participants i va remarcar que Sueca “és bressol del sainet. El nostre paisà, Bernat i Baldoví, està considerat l’iniciador del teatre modern popular valencià, i també  autor dels primers llibrets de falla, i ja només per això, al nostre poble sentim la responsabilitat de fomentar, mantenir i impulsar estes dos manifestacions culturals amb les que tant ens identifiquem i disfrutem”. L’alcadessa, junt al regidor de Cultura, Vicent Baldoví, el president de la Junta Local Fallera de Sueca, Vicent Llopis i la fallera Major de Sueca, Maria Viñoles i la seua Cort d’Honor van estar els encarregats de lliurar els trofeus.

Per finalitzar en el concurs de sainets, el premi Juan Ortolà al millor actor secundari va ser per a Martí Aguilar de la Falla Avinguda 18 de juliol i  el mateix premi per a la millor actriu secundaria va anar destinat per a Cristina Sendín de la Falla Tro i Flama. Les mencions especials del jurat en estes categories van ser per a José Daniel Llopis de la Falla Verge de Sales; a Abelardo Iborra de la Falla el Mercat; Manola Andrés de la Falla Verge de Sales i per a Paqui Carrasco de la Falla el Mercat.

Sueca s’ompli de personatges de còmic al ral·li humorístic

Per altra banda, també este cap de setmana es va celebrar el tradicional Ral·li Humorístic amb el còmic com a fil conductor. El primer premi va anar dirigit per a la Falla Sucro. La comissió va acudir amb un vehicle dels Transformers amb moviment mitjançant un sistema hidràulic. El segon premi va ser per a la Falla Xúquer amb un vehicle caracteritzat del còmic la 13 rue; el tercer premi es va concedir a la Falla el Portal pel seu vehicle dedicat a Mortadelo i Filemón; i l’últim i quart premi va ser per a la Falla Avinguda d’Espanya, també inspirat en els Transformers.

I, en quant a la modalitat de proves, el primer premi va ser per a la Falla Verge de Sales, el segon per a la Falla Avinguda 18 de juliol, el tercer per a la Falla Xúquer i el quart per a la Falla Avinguda d’Espanya.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here