22.000 tones d’arena regeneraran les platges de Cullera

0
514

La localitat preveu que els treballs de recuperació acaben per a Falles

L’operació per a regenerar les platges de Cullera afectades pel temporal de gener ja està en marxa. Des d’ahir, els camions carregats amb arena treballen sense treva per a retornar a la normalitat el principal aparador turístic de la ciutat i un dels seus principals valors mediambientals.

En total, s’utilitzaran 22.000 tones d’arena que es dipositaran en les platges del Marenyet i del Brosquil, les dos més afectades, segons ha explicat este matí l’alcalde de la localitat, Jordi Mayor.

Mayor ha visitat juntament amb l’edil de Platges, Salva Tortajada, els treballs que realitza la demarcació de Costes. La previsió és que concloguen per a març. «Esperem que per a Falles tot estiga llest», calcula el primer edil, de manera que s’aconseguirà tindre a punt les platges per a Setmana Santa «si no ens enxampa un altre temporal per sorpresa», ha matisat.

El regidor responsable de Platges ha assenyalat que Costes també es farà càrrec de la retirada de les canyes que encara queden en les platges i que han tornat a acumular-se com ja succeïra al desembre, però esta vegada amb menor incidència.

Transvasament i de pedrera

De les 22.000 tones, 15.000 es transvasen des de la zona de l’Escollera fins al Marenyet, mentre que en el cas del Brosquil el que s’utilitzarà és arena de pedrera, precisa TCullera platja regeneracióortajada.

El consistori a més ha negociat amb Costes altres millores que es duran a terme en la zona de los Olivos i en el Dosser una vegada hagen conclòs els treballs de regeneració de les platges del sud.

Cullera també rebrà ajuda del Consell per a fer front als danys en matèria d’infraestructures turístiques, bastant afectades per un mar embravit que va protagonitzar un dels temporals més durs dels últims anys.

Recentment, el municipi ha sol·licitat la declaració de zona catastròfica per a poder optar a les ajudes habilitades per les Administracions superiors després dels episodis meteorològics desfavorables que li han assotat este hivern.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here