Díez: «Les exportacions valencianes milloraran davant el creiximent de Xina i la Índia»

0
378
José Carlos Díez
José Carlos Díez

Setmana economia Jose Carlos Diez 1

Setmana economia José Carlos Díez econ

El mediàtic economista José Carlos Díez ha avançat hui a Alzira que les exportacions valencianes «milloraran» enguany davant el creiximen econòmic de la Xina i especialmente de l’India (un 10%) en 2017.

Menjar sà

En la seua intervenció realitzada dins la IX Setmana de l’Economia d’Alzira, el prestigiòs profesor universitari considera que els emprenedors deuen apostar per «innovar per a crear més ocupació» davant l’arribada de la revolució tecnológica  i de la clara tendencia a «al menjar sà i ecològic». En este aspecto ha resaltat com Almeria, que arribà a ser la provincia espanyola més pobra en la década dels 60 es troba ara «a l’avantguarda tecnológica» en el sector agroalimentari ecològic.

Consum familiar estancat

D’altra banda ha lamentat que el consum familiar estiga «estancat» davant la pèrdua de poder adquisitiu que es traduix en un menor consum i en el tancament de comerços. Díez ha recordat que des de 2011 el PIB «ha caigut dos punts», el que suposa 20.000 milions menys. Per tant la seua recepta per als empresaris és ser més competitus per poder pagar «millors salaris» que puguer fer front a les pensions.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here