La Ribera és la comarca amb menys llits per habitant i major índex de mortaldat

0
620

IMG_1518IMG_1535Setmana economia Hospital HervásSetmana economia Hospital J. PalauSetmana economia hospital 1Hospital debat economiaSetmana Economia debat HospitalLa Ribera és la comarca de la Comunitat Valenciana amb un major índex de mortaldat i una de les menys amb la relació llit per habitant segons va denunciar ahir en el debat de la Setmana de l’Economia la sindicalista de CCOO, Ángels López.

El gerent de l’Hospital de la Ribera, Javier Palau, va rebutjar que la mortandat major guarde relació amb l’efectivitat del centre hospitalari donat que l’impacte sols és de l’11%, mentre hi han altres factors que influixen un fet tamb reconegut per López.

La representant sindical també va denunciar que es tracta «d’una aberració» que l’Hospital registre, habitualment, una ocupació del 94%, en contar els 240.000 habitants de la seua àrea d’influència amb només 301 llits, un nombre semblant a altres zones amb menys població casos de la Safor i la Costera.

Per la seua part el portaveu de la Plataforma per la Sanitat Pública de la Ribera, Eduard Hervás, advertí que l’actual UTE que gestiona l’Hospital d’Alzira, «l’únic que pretén és traure beneficis del capital invertit» i recordà com l’any 2003 es va incrementar notablement el pagament per càpita de la Conselleria de Sanitat davant «els primers anys deficitaris de la gestió».

Hervás insistí en qué la santiat pública «és sostenible» i es mostrà partidari de reduir la despesa farmacèutica, d’incrementar l’atenció primària i de «despolititzar l’atenció sanitària». Tant López com Hervás criticaren que la UTE «no haja destinat un euro a les tasques de prevenció».

Per la seua part el portaveu de la nova associació SanitatSolsUna, el Dr. Javier Sempere, considerà que la salut que està oferint-se actualment en el Departament de la Ribera «és pública» i que 18 anys després de la seua instauració per l’expresident Eduardo Zapla

na «el model Alzira és una realitat».. Per al Dr. Sempere «no hi han motius perquè en 2018 finalitze el model Alzira» en resaltar que «la satisfacció ciutadana és molt alta». A més va «dubtar» que després de la reversió de la gestió es mantinguen els actuals serveis que presta l’Hospital de la Ribera.

Palau dubtà de la sostenibilitat de l’actual model sanitari públic; «els nostres fills tindran problemes per mantindre l’assistència sanitària que reben actualment els seus pares». Mostrant-se partidari del model Alzira, davant també que «els fàrmacs són cada vegada més cars».

Riberaexpress 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here