La Ribera és el Departament que conta amb «menys» metges i pediatres segons CCOO

0
460

Hospital quirófanosRibera Salud té que acceptar que el contracte s’acaba el 31 de març de 2018

 

Ahir es va celebrar una taula debat sobre La Sostenibilitat del Sistema Sanitari Públic de Salut, on va participar CCOO com a ponent, junt als representants de la Plataforma en defensa de la Sanitat Pública, de Ribera Salud i de la Plataforma de Treballadors.

CCOO va defendre la Gestió Directa de la Sanitat Pública per la Conselleria de Sanitat, com a garant de transparència i d’equitat, perquè l’únic objectiu que té és donar una atenció sanitaria  de cobertura Universal de totes les persones per a que puguen beneficiar-se dels serveis de salut, accesible per a tota la població i per a cobrir totes les necessitats de les persones,  millorant la salut dels pacients, és a dir una atenció global.

CCOO no creu en la Gestió d’empreses privades dels Serveis de Salut Públics, perquè tenen principalment una finalitat lucrativa, no cobreixen totes les necessitats de la població, traten a les persones com a clients i utilitzen l’atenció sanitària per a millorar els seus beneficis econòmics.

CCOO informà que l’empresa adjudicataria del Departament de La Ribera sols presta atenció sanitària a la població de la cartera de serveis. La Conselleria de Sanitat li paga anualment 192 milions d’€ més la facturació dels clients que capten d’altres departaments, principalment de : Xàtiva, Ontinyent, Gandia, Dénia… i a més a més la Conselleria de Sanitat assumeix:Transport Sanitari (SAMU, BRAVO, Ambulàncies…), despesa farmaceútica en receptes, pròtesi, patologia complexa (transplants, grans cremats…),  UCI Pediàtrica, Oxigenoterapia i Aerosolterapia,  tractaments hepatitis c…És a dir l’Atenció Integral i Global de la població.

CCOO va aportar dades de la falta de personal en el Departament de La Ribera que porta anys denunciant i que Ribera Salud continua negant. La present tabla reflexa la mitja dels ratios de targetes sanitaries, es a dir, persones que tenen assignades els Metges de Familia i els Pediatres:

  METGES DE FAMILIA PEDIATRES
CONSELLERIA 1479 884
CONCESSIONS 1526 989
LA RIBERA 1557 997

El Departament de La Ribera té el percentatge més alt de tota la Conselleria de Sanitat, es a dir, que tenim ménys Metges i menys Pediatres que en ningún altre departament.Esta situació és completament inaceptable, primera perquè els riberencs ens mereixem tindre una Sanitat igual que la resta de valencians i segona perquè en este departament podem oferir millors condicions de treball al personal, ja que al ser una empresa privada no es regeix per les taules salarials de la Conselleria de Sanitat. Si els professionals es queden treballant en els departaments de la Conselleria de Sanitat, serà perquè tenen millors condicions laborals. No es pot esperar sempre que totes les persones estiguen disposades a tindre contractes precaris, treballar més i a cobrar menys, a tindre una gran mobilitat i flexibilitat horaria… per a que una empresa guanye més diners. L’empresa ha contractat els últims anys Metges de Familia i Pediatres per a substitur al personal de la Conselleria de Sanitat que s’han jubilat o que s’han anat de trasllats. Però no ha fet un augment de plantilla que adaptara el personal a les necessitats reals de la ciutadania, l’augment de l’edat dels pacients i de les patologies cróniques…i les dades estan ahi.

CCOO també va aportar dades de la falta de llits en La Ribera. També som els que disposem de menys llits/habitant i esta situació està produïnt una massificació de l’hospital, ja que la mitja d’ocupació està en el 94%, quan en els Hospitals Públics està al voltant del 75%.

  HABITANTS LLITS
LA RIBERA 247.000 301
ELDA 250.000 359
DR PESET 255.000 477
GENERAL DE CASTELLÓ 259.000 567

Si a més a més es té en compte que en este departament s’atén a molta població d’altres comarques, per a que l’empresa guanye més diners, els ratios llit/habitant són encara inferiors. Esta situació podria ser problemàtica en cas de produir-se una catastrofe natural, ja que els pacients no es prodiren atendre en el seu hospital de referència per estar saturat i tindrien que ser traslladats als Hospitals Públics del voltant.

Per lo que demanem a Ribera Salud que deixe de pensar sols en guanyar diners, que ens valore com a persones i no com a clients i que ens preste una atenció amb més recursos humans i materials.

Des de CCOO anem a:

  1. Recolzar totes les gestions de la Generalitat Valenciana i la Conselleria de Sanitat per a finatlizar el contracte de la gestió privada del departament de La Ribera per a que es gestione directament per l’administració.
  2. Demanem als responsables de Ribera Salud que deixen de sembrar la por i la preocupació entre la població i el personal que treballa als centres sanitaris de La Ribera, que cesen la campanya de marketing, propaganda i demonització del sistema públic.
  1. Instar a Ribera Salud a que acepte el final de la concessió i que deixe d’obstaculitzar amb recursos administratius o judicials innecesaris el procés de la reversió.
  2. Reclamar a Ribera Salud que compleixca totes les clausules del contracte, realitzant totes les inversions i infraestructures que estan pendents i que mantinga les que ja estan fetes en perfectes condicions.
  3. Vigilar que l’1d’abril 2018 tots els serveis sanitaris de La Ribera continuen prestant-se i que s’augmente la plantilla actual per oferir un millor servei sanitari a la població.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here