«Carcaixent, 1916» es prorroga fins el 19 de febrer davant l’èxit de la mostra

0
1412

Carcaixent expo centenariMés de 1.500 persones ja s’han acostat a la Sala Sant Llorenç a visitar l’exposició que ens trasllada al Carcaixent de fa un segle

 L’exposició «Carcaixent 1916. Una mirada a la ciutat fa 100 anys», s’ha prorrogat fins el 19 de febrer donada la continua afluència de visitants, especialment els caps de setmana. Des que es va inaugurar el 7 de gener, al voltant de 1.500 persones han passat per Sala Sant Llorenç per conèixer esta mostra que recull una selecció de material històric sobre la realitat de Carcaixent fa un segle i el procés per a la concessió del títol de ciutat, commemoració que s’ha celebrat al llarg de 2016.

L’exposició «Carcaixent 1916. Una mirada a la ciutat fa 100 anys» explica com era Carcaixent en 1916 a molts nivells. Analitza l’agricultura, l’economia, la demografia, però també les associacions, la cultura, les principals personalitats del moment, entre altres aspectes rellevants de l’època. L’exposició compta amb 18 panells amb un clar esperit divulgatiu i molta càrrega visual, per tal d’acostar un període brillant de la història de Carcaixent a tots els públics. S’hi podran veure fotografies i documents que ens expliquen eixe moment, tot posant el punt d’atenció en la concessió del títol de ciutat per mitjà de l’exposició de l’acta d’aquell moment i d’altres documents relacionats.

L’exposició ha estat possible gràcies a la col·laboració desinteressada de l’historiador Francesc Torres, de l’arxivera municipal, Mari Creu Trujillo, del cronista oficial de Carcaixent, Bernat Daràs, i d’altres persones que han aportat els seus coneixements i materials per al muntatge. L’exposició es podrà visitar en la Sala Sant Llorenç fins al 19 de febrer de dilluns a diumenge de 18:00 a 20:30 hores, i també els dissabtes i diumenges al matí de 12 a 14 hores.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here