Els vianants recuperen espai als vehicles en cinc carrers d’Alzira durant la pròxima setmana

5
696
Carrer Hort dels Frares
Carrer Hort dels Frares
Casalicis alzira avda
La zona pròxima als casalicis també serà peatonal
El vial on es disparen les mascletaes serà peatonal
El vial on es disparen les mascletaes serà peatonal
Mapa de la peatonalització
Mapa de la peatonalització
Benito Pérez Galdós
Benito Pérez Galdós
Carrer Piletes
Carrer Piletes

Els cinc primers carrers afectats per la peatonalització són Hort dels Frares, Pérez Galdós, Piletes, Santa Rita i Escoles Pies

Serà un primer pas abans que arribe el torn a la Plaça del Regne i els casalicis de Sant Bernat

El canvi de model de ciutat que contempla el govern d’Alzira ja va de bó a l’encetar la pròxima setmana la peatonalització del centre de la ciutat tal i com han anunciat en més d’una ocasió mitjançant el projecte del Pla d’Arbratge i la millora de la mobilitat.

Els vehicles «van a perdre protagonisme en benefici dels vianants» segons el regidor de Medi Ambient Pep Carreres. Així els pròxims dies es tancarà totalment al tràfic el carrer Hort dels Frares mitjançant una jardinera en el creuament amb Reis Catòlics i els veïns sols podran accedir als seus garatjos per la Plaça Major. Llògicament la restricció dels vehicles als residents afectarà tambè als carrers Santa Rita i Escoles Pies. El veïnat d’Hort dels Frares fa mesos que venen reclamant esta mesura davant l’intens tràfic que registra el tram més estret d’esta cèntrica via local.

El futur de Piletes

Perquè el tancament d’esta via no afecte al també menut carrer Piletes, l’equip de govern preveu canviar el sentit de la circulació, però escoltarà, demà dilluns, la veu dels veïns que es reuniran amb el responsable municipal de l’Àrea de Medi Ambient. Segons ha pogut conèixer Riberaexpress els veïns preferixen tancar «totalment» al tràfic el seu carrer, igual que Hort dels Frares, respetant l’accés dels vehicles als residents.

Això comporta un canvi sustancial de l’ordenació del tràfic en la capital de la Ribera; el consistori preveu obrir, pròximament, el carrer Benifairó -taponat per una casa- al carrer Dr Ferrán.

Jardineres en Pérez Galdós

També iniciarà la pròxima setmana l’ampliació de les voreres del tram del carrer Pérez Galdós comprés entre la Plaça Major i el creuament amb Reis Catòlics. Pel moment hora farà de forma provisional intal.lant jardineres que eliminaran les places d’aparcament actuals i deixaran un carril en el centre del vial. En maig s’iniciaran les obres per ampliar les voreres i per ubicar arbres en este cèntric i comercial carrer d’Alzira.

La Plaça del Regne i els casalicis 

Però l’equip de govern vol anara més enllà i ja estudia les repercusions que sobre el tràfic podria tindre ampliar la zona de vianants de la Plaça del Regne eliminant el vial que la travessa i deixar-la com es va fer un dia amb la Plaça Major  circulant els vehicles pels seues voltants. Els cotxes també deixaran pas als vianants en els voltants dels casalicis de manera que els vehicles no podran travessar com ara passa, l’Avinguda Sants Patrons. Així sols circularan per un costat fins l’edifici de Correus i per altre fins la conexió amb la Plaça Major deixant una zona per a vinanats molt ampla entre la parada de taxis i Correus.

Riberaexpress

5 Comentarios

 1. Bon dia, com a ciutadana d’Alçira m’agradaria donar la meua opinió.
  Des del meu punt de vista, considere que en el cas de Pérez Galdós, el millor no és llevar llocs d’aparcament perquè en Alçira hi han molts vehícles, especialment al centre. Per tant, veuría més factible no fer-ho, ja que ara està prou complicat trobar lloc d’aparcament, almenys per als que no tenen suficient recurs econòmic per a disposar d’un garaig. I com a conseqüència, estariem obligats a aparcar a una distància considerable de les nostres vivendes.
  Y en segon lloc, en el cas de Piletes, recolze l’idea de canviar el sentit de circulació, però no al tancament total del trànsit. Entenc als veïns, però no em sembla just que ells decidisquen per tota la població, ja que ficats en aquest punt, per que no es tanca, per exemple, el carrer la Murta o la Purisima que també en són estrets.

  Una salutació.

 2. Fipant m’he quedat al llegir la noticia.
  Ja havia escoltar alguna cosa pero de piedra m’he quedat al vore el planol.
  Son concients de les dificultats que van a provocar als veïns que visquen x La Vila, Pl Regne, Lluis Suñer per a accedir al centre de salut i tots els seus voltants i a l’enreves?
  La forma idil.lica de passejar es trenca quan hi ha movilitat reducida, menejar-se en cotxe de vegades es imprescindible per a les persones. Supose que es relega a la gent a la periferia o el anar a buscar a altres lloc fora del poble mes accesibles.
  A mes ,si C/Piletes canvia de sentit o pijor encara, es tanca al transit si vens des de Hort dels Frares per a anar a la Pl del Regne x exemple, menuda volta hi ha que pegar!!
  I no parlem de l’aparcament!! Si ja els carrers d’alcostat de Benito Perez Galdos estaven saturats, ara será missio impossible!!
  Estic molt disconforme en estés messures que es van a prendre, pero com sempre tocará sofrir estes decisions per a mi equivocades.

 3. ¿Y a nadie se le ha ocurrido que sería mejor invertir el sentido de la calle Pérez Galdós desde la plaza Alicante, para ir así del oeste al este de la ciudad, con lo cual todavía tienen dos calles anchas no muy alejadas para poder acceder en sentido inverso, como son Trinidad Redal/Doctor Fleming y Joanot Martorell/Camilo Dolz para ir del este hacia el oeste de la ciudad y así, eso les permitiría peatonalizar mejor otras muchas calles estrechas paralelas a Piletes y Pérez Galdos?

 4. Es estupenda esta idea. Peatonalizar el centro de la ciudad….
  Mientras tanto sigue habiendo viviendas en suelo urbano en la subida al respirall sin conexion a la red electrica…..y ya van doce años.

  Menos medidas par la galeria y mas soluciones para los alzireños.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here