Tornen les pluges el cap de setmana a la comarca encara que seran dèbils

0
438
Pluja 16 M alzira l. Suñer
Tindren un cap de setmana passat per aigua

L’atmosfera anirà preparant els canvis que tindrem per al cap de setmana. Un embossament d’aire fred en altura (DANA o gota freda) es despenjarà des de latituds més altes i vindrà a situar-se afectant a la meitat oest de la Península Ibèrica. Anirà associat a una borrasca en superfície que estarà a l’Atlàntic (a l’oest de Galícia). Des d’aquella posició enviarà abundant nuvolositat a tota la península, núvols que a nosaltres ens arribaran molt desgastats,  després de deixar precipitacions a gran part del país.

De cara a la últimes hores de la vesprada del divendres podran aparèixer els primers ruixats dèbils i intermitents pel litoral alacantí o meitat sud de la nostra Comunitat. Les temperatures seguiran en valors semblants als de hui (o baixaran un poquet per l’interior) i el vent, a partir del migdia, anirà rolant a component marítima i organitzant-se de llevant (direcció est).

Pluges generals de caràcter dèbil

Pel que fa al cap de setmana, de nou tornarem a parlar de canvis (això sí, poc significatius). Entre el dissabte 11 i diumenge 12 tindrem un cel prou cobert de nuvolositat (per la presència d’aquella borrasca que seguirà pròxima a Portugal, a l’Atlàntic), i amb algunes pluges que seran prou generals per tot el nostre territori però, de caràcter dèbil. No es veu una situació preocupant ni rellevant.  

Això sí, el vent de llevant s’animarà més i donarà ratxes moderades que produiran mala mar, especialment al litoral de la província de Castelló però, res a veure amb l’últim temporal marítim que vam patir.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here