La Diputació impulsa un pla de «Smart Cities» per a les comarques valencianes

0
314
  • El diputat Ivan Martí durant la reunió
    El diputat Ivan Martí durant la reunió

    El diputat Iván Martí s’ha reunit amb representants de sis municipis que ja tenen en marxa experiències ‘smart’ per a “buscar vies de col·laboració i aprofitar sinergies” amb el pla de modernització de la Diputació

  • La Corporació elabora un plec de condicions per a desenvolupar després de l’estiu la plataforma de ‘Smart Cities’ a la qual es podran acollir tots els municipis i que té una partida pressupostària d’1,2 milions d’euros
L’àrea de Modernització de la Diputació desenvoluparà a partir de juny una plataforma per a fer dels municipis de la província ‘Smart cities’ (ciutats intel·ligents) amb solucions tecnològiques de mobilitat, gestió ambiental o detecció d’incendis, entre altres. Per a aquesta fi està elaborant un plec de condicions amb el qual s’adjudicarà la fase inicial del projecte, que té una partida pressupostària d’1,2 milions d’euros.
El diputat de Modernització i Administració Electrònica, Iván Martí, s’ha reunit aquest dimecres amb representants de Torrent, Paterna, Alzira, Caircaixent, Gandia i Sagunt, que ja tenen en marxa experiències ‘smart’ en les seues ciutats, para, com ha afirmat Martí, “buscar maneres de col·laborar i aprofitar sinergies en aquest important i ambiciós projecte que la Diputació pretén extrapolar a totes les poblacions de la província”.
I ha afegit: “Paral·lelament a aquest pla, anem a elaborar un plec de condicions per a fer una adjudicació inicial, ja que en el pressupost de 2017 disposem d’una partida d’1,2 milions d’euros que serà per a una primera fase i que anirem mantenint en el temps durant els anys que dure el projecte”.
La Diputació ja va engegar a l’inici de la legislatura cinc projectes pilot de Smart Cities a Alzira, el Genovés, L’Olleria, Venta del Moro i Xeraco, que han implementat quatre experiències ‘smart’ relacionades amb l’eficiència energètica en edificis municipals, la gestió de reg en jardins públics, la gestió d’indicadors de ciutat i la interoperabilitat de la plataforma a través de la Interfície de Programació d’Aplicacions.
Amb el nou pla de ciutats intel·ligents que la Diputació preveu desenvolupar a partir de juny, s’amplia la transversalitat d’aquest projecte, que abasta diverses àrees de treball de la Corporació, a l’àmbit geogràfic, ja que l’objectiu és que les experiències ‘smart’ arriben a les poblacions de tota la província que ho sol·liciten.
En aquest sentit, la plataforma permetrà als municipis valencians implementar millores tecnològiques, a partir les necessitats i prioritats dels municipis que està analitzant i valorant la Diputació, en àmbits tan diversos com la mobilitat, la gestió ambiental, el turisme, la salut o l’educació amb solucions que passen per la detecció d’incendis o els sensors de tràfic.
Segons Ivan Martí, el concepte ‘Smart city’ “suposa un pas més enllà en la modernització dels serveis municipals, perquè està dissenyat per a aconseguir més eficiència, oferir millors serveis als ciutadans, estalviar costos, disminuir emissions contaminants i impulsar tot tipus d’iniciatives socials, culturals i mediambientals”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here