El Fons Valencià aprova a l’Alcúdia un cicle de conferències davant els 25 anys de l’associació

0
319

Alcudia Fons ValenciàEl Fons Valencià per la Solidaritat delebra la Junta Executiva a l’Alcúdia

El Fons celebrarà el 25è aniversari amb un gran acte a Xàtiva el novembre vinent. La Junta Executiva, reunida a L’Alcúdia, també aprova un cicle de conferències i un concert extraordinari de l’Orquestra de San José de Chiquitos (Bolívia) per commemorar els vint-cinc anys de l’associació.

El Fons està impulsant la celebració de les Juntes Executives en diferents municipis socis per donar més difusió al treball que porten a terme els seus representants i acostar l’entitat als regidors i regidores dels ajuntaments membres. En aquesta ocasió, els representants municipals es van desplaçar a L’Alcúdia.

Els membres de la Junta Executiva arribaren a l’Alcúdia a les 5.30 de la vesprada i, abans de fer la sessió de junta, a la sala de reunions del Viver d’Empreses, passaren a visitar la Casa de la Cultura i l’exposició d’Enric Solbes que ara mateix la “vist” des del hall fins a la Sala d’Exposicions. Acompanyats per la regidora de Serveis Socials, Cooperació i Solidaritat, Rosa Martínez Murillo, i per l’alcalde, Andreu Salom, s’acostaren també al Convent i a la Biblioteca Pública Municipal.

Van participar a la Junta la Presidenta Xelo Angulo Luna, Tinent Alcalde de Xàtiva i el Vicepresident Toni Sánchez Aguado, Tinent d’Alcalde de Canals, a més de la Tresorera, María Dolores Moreno Ull, Tinent d’Alcalde de Polinyà de Xúquer. En la reunió d’ahir també van assistir els Vocals de la Junta Rosa Martínez Murillo, Tinent d’Alcalde de L’Alcúdia, María Teresa Macía Milla, Tinent d’Alcalde d’Elx, Gloria Micó Such, Tinent d’Alcalde de L’Olleria, Daisy Katherine Ushiña Simba, Regidora d’Ontinyent i Fabiola Cristina Mora Pons, Tinent d’Alcalde de Parcent.

El Fons Valencià per la Solidaritat es prepara per al seu 25è aniversari. La Junta Executiva de l’entitat solidària municipalista es va reunir dimecres a L’Alcúdia i va donar el primer vist-i-plau als actes commemoratius de recordatori de la fundació. A més, es va donar compte del balanç econòmic de l’exercici 2016, on cal destacar un increment en ingressos de 57.000 € (respecte a 2015); i una major dedicació econòmica a projectes de cooperació, que arriba a 95.000 € més que en 2015; així mateix es va fer un repàs als projectes que es troben en execució en este moment. A la reunió també es va informar de la campanya difusió municipal per impulsar l’acollida de famílies sirianes, inspirada en el protocol d’actuació que ha portat a terme l’Ajuntament de Xàtiva.

Actes del 25é aniversari.

Entre els punts més destacats de l’ordre del dia, els representants van analitzar una primera proposta d’actes d’aniversari per recordar la seua fundació el novembre de 1992.

S’organitzarà un acte central per a la celebració del 25è aniversari de l’associació, acte amb un caràcter institucional, festiu i també entretingut, que està previst a la ciutat de Xàtiva, municipi fundacional, el 28 de novembre de 2017.

També es proposa la realització d’un concert extraordinari amb motiu de l’aniversari a càrrec de l’Orquestra Municipal de San José de Chiquitos, un dels municipis de Bolívia on col·labora el Fons.

Al llarg de l’any dins el programa de l’aniversari es vol desenvolupar un cicle de conferències amb personalitats referents en els camps de la cooperació internacional al desenvolupament, de l’acció humanitària o la diplomàcia o les relacions internacionals. Les conferències es farien en diferents municipis socis del Fons.

Per últim, es vol aprofitar l’efemèride per a impulsar una renovació de la imatge del Fons així com la creació de nou material audiovisual i la publicació d’una revista que done a conéixer els 25 anys d’història de l’entitat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here