Reclam potencia la pilota de la mà de Paco Cabanes «El Genovés»

0
369

Reclam llibre CabanesNo es podria estrenar de millor manera el mes de febrer que recordant la trajectòria d’una de les estreles més brillants del firmament valencià. Es dóna a conéixer el naixement d’un llibre publicat per Reclam Editorial sobre el rei indiscutible de la pilota valenciana: Paco Cabanes, “el Genovés”.

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha assistit a la roda de premsa que hi havia convocada al Centre Cultural de la Nau, per anunciar la creació d’aquest llibre pensat, editat, publicat i, en definitiva, creat, per l’editorial d’Alzira Reclam Editorial.

Allí s’ha exposat la idea i s’ha presentat oficialment el títol de l’obra: Paco Cabanes, el Genovés: lheroi esportiu dels valencians. A aquest acte també ha participat el director general d’Esports de la Conselleria, Josep Miquel Moya; el director de la Càtedra de Pilota Valenciana de la Universitat de València, Vicent Añó; el vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño, i per descomptat, l’heroi esportiu dels valencians en persona, Paco Cabanes “El Genovés”.

Els autors del text, Sergi Durbà i David Sarasol, i la il·lustradora Mar Oliver, han sigut els autors d’aquest còmic, i l’editorial Reclam ha tornat a demostrar que aposta fort per la cultura valenciana, aquesta vegada des de la vessant esportiva. Amb aquest projecte es pretén alçar els valors culturals que posseïx l’esport més valencià de tots: la pilota valenciana. Es posa en valor el seu significat i importància més enllà del propi joc, enaltint una generació de grans competidors valencians i especialment Paco Cabanes, el Genovés, que es va convertir en la millor mostra de talent nat i en una llegenda viva fins i tot a l’estranger.

En definitiva, una història real amb un missatge cultural, educatiu i tan lúdic com pot ser la pràctica de l’esport. Un record que mereixem tots els valencians i que ens farà estimar la pilota valenciana, així com conéixer i idolatrar el mite, ara més immortal encara, del millor pilotaire de la història.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here