Activistes: «Els refugiats són molt agradables i agraïts no entenem que hi haja qui els odie»

0
422
Les quatre activistes en la Casa de la Cultura
Les quatre activistes en la Casa de la Cultura

IMG_0369

IMG_0361

IMG_0363

Atenas activistes 2

Atenas activistes 3

Atenas activistes

Les quatre activistes d’Alzira -Carmen, Begoña, Aida i Leti- que passaren part de les festes nadalenques atenen els refugiats en Atenes, han explicat en la Casa de la Cultura la seua important tasca en la que distribuiren els 150 quilos de roba solidària aconseguits i els 2.183 euros recaptats dins la campanya «Per una muda digna».

La seua atenció es va centrar, principalment, amb les dones i bebés davant el gran fred reinant i en carèixer d’estufes i de roba interior i fins i en molts casos de sabates.

Moments tensos i gratificants

Reconegueren que passaren moments de «molta tensió» davant les màfies existents al voltant d’alguns campaments i squads, però també molt gratificants. Les voluntàries alzirenyes assistiren al part d’un bebé «Said» que significa felicitat. A més de veure com s’enllumenaven els rostres als xiquets i xiquetes quan els entregaven joguets i esportives o a les mateixes mares provant-se els sujetadors procedents, molts d’ells, de la donació feta per Juan  Santacreu i altres comerciants del mercadet ambulant dels dimecres.

Agraïments

Les activistes també agrairen l’excel.lent acollida del sopar solidari que es va celebrar al casal de la falla Plaça La Malva i les actuacions desinteresades dels cantants Nestor Mont i Ona Nua, del mercadet solidari de Carcaixent i la col.laboració de la Sala Simbiosi davant l’actuació d’un mag celebrada a finals del passat any.

Incompliment de la legalitat

Peró les activistes no estalviaren crítiques cap els països europeus que «incomplixen la legalitat jurídica actual que els obliga a donar asil als refugiats».

Explicaren com els països més relevants s’han llevat el problema fent acords bilaterals amb Grècia i Turquia, on s’amontonen milers de refugiats que esperen ser traslladats a Alemanya, França, Holanda, Espanya o Itàlia principalment.

Falta de voluntat política

Espanya aprova una llei en 2009 per protegir els refugiats però «no ha estat desenvolupada davant la falta de voluntat política». Mentre tant milers de dones i menuts malviuen en campaments, hotels i escoles abandonades agraïnt la solidaritat dels activistes- espanyols en un 80%- i esperant un destí millor entre les acomodades societats europees per gaudir «d’una vida més digna».

Encara que en el fons del seu cor el que més desitgen es poder tornar un dia a la seua Síria natal que porta més de sis anys en guerra, i a la que encara veuen com «un objectiu molt llunyà».

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here